Het schoolgebouw

Het Northgo College beschikt over een mooi gebouw. De afgelopen jaren is het bestaande gebouw uitgebreid en geheel gerenoveerd. Dit was nodig, omdat het aantal leerlingen is gegroeid. De accommodatie is ook aangepast aan de eisen die de samenleving aan het onderwijs stelt. 

Veiligheid en toezicht

In Nederland gaan de meeste leerlingen met de fiets naar school. Een goede reden om er voor te zorgen dat fietsverkeer en scooter- en autoverkeer op het schoolterrein van elkaar gescheiden zijn. Het bestaande bruggetje zal voortaan een fietsbrug zijn. Personeel en bezoek dat met de auto naar school komt, kan gebruik maken van de autobrug, die toegang geeft tot het parkeerterrein. Daar bevindt zich de entree voor bezoekers van de school. De entree voor leerlingen is ruimer gemaakt. Leerlingen komen via de nieuwe entree de school binnen in de ruimte waar zij hun locker hebben. Hier bevinden zich ook de stafruimtes van de toezichthouder, de onderwijsassistenten en de leerlingenadministratie. 

Pauzegebied: aula en binnenterras

In het hart van de school ligt het gebied waar leerlingen hun pauze doorbrengen (het pauzegebied), bestaande uit de grote aula en het binnenterras. De aula wordt ook gebruikt voor diverse bijeenkomsten en podiumavonden. Gedurende de pauzes is de keuken op het binnenterras geopend. Hier worden onder andere frisdranken en broodjes verkocht. De toezichthouder en een aantal docenten zijn tijdens alle pauzes, op het schoolplein en in het pauzegebied, aanspreekbaar voor de leerlingen. Na afloop van de pauze heeft telkens één klas, gedurende een week, corvee. Zij maken met elkaar de aula en het binnenterras netjes door de stoelen en tafels recht te zetten en de vloer te vegen. 

Werkruimtes, sciencelabs, ateliers en auditoria

Aangrenzend aan de traditionele klaslokalen zijn er nu speciale leerling-werkruimtes. De docent kan leerlingen hier onder zijn of haar toezicht aan opdrachten laten werken. Verder zijn er goed uitgeruste laboratoria voor de practica van het bètaonderwijs. Voor lezingen van gastdocenten, lessen van de expressieklas en grotere bijeenkomsten zijn er twee auditoria met uitschuifbare tribunes. De kunstvakken beschikken daarnaast over faciliteiten als ateliers en een mooie werkruimte voor film en fotografie. 

Doordacht gebruik van kleuren

Bij de uitwerking van de plannen voor een nieuw schoolgebouw is steeds uitgegaan van een harmonieuze overgang van de bestaande school naar de nieuwe vleugel. Belangrijke factor daarbij is het kleurgebruik. Het kleurenpalet voor de school is ontworpen door beeldend kunstenaar Peter Struycken. Door het consequent toepassen van deze kleuren, vijftien in totaal, is er een uniek gebouw ontstaan.

Het buitenterrein

Aan de inrichting van het buitenterrein is ook de nodige aandacht besteed. De noodlokalen aan de achterzijde van het gebouw zijn verdwenen, hierdoor ontstaat overzicht en ruimte. Aan de straatkant van het gebouw is het gedeelte voor de aula populair bij leerlingen. Hier is een ruim terras op het zuiden met permanent zitmeubilair, waar tijdens de pauzes genoten kan worden van de zon.