Veelgestelde vragen

Als 8e groeper wil je natuurlijk alles weten over de brugklas. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.
Zit het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@northgo-college.nl. Wij zullen je zo snel mogelijk antwoord geven!

Wanneer hoor ik of ik aangenomen ben op het Northgo College?

Nadat wij het aanmeldingsformulier en een speciale inlogcode van de basisschool ontvangen hebben, gaan we direct aan de slag met jouw aanmelding. We proberen je voor de meivakantie te laten weten of je aangenomen bent. 

Mag ik een vriend/of vriendin opgeven bij wie ik in de klas wil komen?

Dat kan! Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven bij wie je graag in de klas wilt. Wij doen altijd onze uiterste best om je bij die vriend of vriendin te plaatsen.

Hoe weet ik wat ik mee moet nemen naar de eerste schooldag?

In de zomervakantie krijg je een e-mail waarin staat wat je moet meenemen. Tijdens de introductiedag krijg je een lijstje mee van schoolspullen die je aan moet schaffen.

Moet ik een agenda kopen?

Een agenda heb je nodig. Hierin noteer je het huiswerk. Tijdens de mentorlessen leer je hoe je een agenda gebruikt en hoe je een planning kunt maken. Het huiswerk wordt door de docenten ook online gezet op SOM. Altijd handig als je niet zeker weet of je het huiswerk goed in je agenda genoteerd hebt of als je een keer tijdens schooltijd naar de ortho gaat.

Waar laat ik overdag mijn jas en andere spullen?

Elke leerling heeft op het Northgo College een locker. In de eerste schoolweek krijg je je lockersleutel.
Deze wordt uitgedeeld door je mentor. Hij of zij wijst je ook waar je locker staat.

Ik ben mijn brood vergeten. Kan ik iets in de kantine kopen?

In de pauzes ga je naar één van de pauzegebieden. Het pauzegebied is op de begane grond rondom de aula. Je lunch kun je van thuis meenemen, maar in het Grand Café kun je drinken, belegde broodjes of een warme snack kopen. Je mag natuurlijk ook bij de leerlingadministratie je ouders bellen en vragen of zij je brood komen brengen  ;-).

Ik ben al een paar keer in de school geweest, maar ik weet de weg nog niet. Duurt het lang voordat ik de weg ken?

Dat valt wel mee. In de eerste week krijg je van je mentor een speurtocht en leer je, samen met je klasgenoten, het gebouw kennen. Je mentor vertelt je waar je de lokalen van vakken als wiskunde, biologie en de talen zijn. Wedden dat je binnen een paar weken het gebouw op je duimpje kent?

Zijn er aparte iPad klassen?

Nee, we hebben geen aparte iPad klassen. Elke leerling mag bij ons met een iPad werken. Je kunt dat op het aanmeldingsformulier aankruisen.

Krijg ik een vaste plek in de klas?

Een mentor is hetzelfde als een coach bij voetbal, hockey of volleybal. De coach kijkt naar de kwaliteiten van zijn spelers en zorgt voor een zo goed mogelijke opstelling. Natuurlijk bespreekt de mentor dit ook met jou en gedurende het schooljaar wordt de plattegrond een aantal keer gewijzigd.