Tidligere dirigenter

Historisk oversikt over dirigenter for Norske Kammersangere fra stiftelsen.

Yuval Weinberg

lagt inn 13. mar. 2018, 02:17 av Gry Hoff   [ oppdatert 13. mar. 2018, 02:18 ]


Yuval Weinberg overtok som kunstnerisk leder og dirigent for Norske Kammersangere i januar 2015. Weinberg er en ung, engasjert og engasjerende, og svært lovende dirigent som allerede har oppnådd internasjonal anerkjennelse og vunnet flere internasjonale priser for sin korledelse. Yuval har rukket å opparbeide seg en lang erfaring fra å dirigere kor på høyt nivå og dirigerte fast flere kor under sitt studieopphold i Berlin.

Våren 2016 avla Yuval mastereksamen i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole med Grete Pedersen som veileder. Han fungerer som hennes vikar for Det Norske Solistkor. Fra før har Yuval en bachelorgrad i korledelse fra Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin, hvor han studerte med professor Jörg-Peter Weigle. Yuval begynte sin musikalske utdannelse i ung alder ved å studere piano og synge i det israelske barne- og ungdomskoret Li-Ron. Etter dette studerte han sang med Danna Glaser og Marina Levitt og begynte sine dirigentstudier for orkester hos Prof. Yi-An Xu ved Buchmann-Mehta School of Music, Tel-Aviv University, hvor han fikk et utmerkelsesstipend.

I Berlin jobbet Yuval med flere kammerkor, som Neuer Chor Berlin, Enchore og Hortus Vocalis (som han er musikalsk leder for). Som gjestedirigent for det israelske Li-Ron-koret har han gjennomført konserter og festivaler over hele Europa og Israel, inkludert Johannes Brahms International Competition (2011, Wernigerode, Tyskland), hvor de vant gullmedalje. I april 2013 deltok Yuval i den 7. internasjonale konkurransen for unge kordirigenter i St. Petersburg, og fikk juryens spesialpris for sitt arbeid under prøvene.

Siden 2014 er han stipendiat ved Dirigentenforum (det tyske musikkråds Dirigent Forum). Som en del av dette programmet, og andre prosjekter, har han jobbet med mange profesjonelle ensembler, for eksempel Berlin Radio Choir, det svenske Radiokoret, koret til Deutsche Oper Berlin, Philharmonischer Chor Berlin, det norske Solistkoret og andre.

Yuval har deltatt på mesterklasser og leksjoner i direksjon ledet av Simon Halsey, Peter Dijkstra Volker Hempfling, Andre De Quadros og Stanley Sperber.

Liv Marie Hofseth

lagt inn 27. jan. 2015, 14:35 av Jon Rogne

Liv Marie Hofseth var kunstnerisk leder og dirigent for Norske Kammersangere fra oktober 2012 til desember 2014. Hun er utdannet kantor fra Norges musikkhøgskole, med fordypning i orgel, dirigering og sang. Liv Marie jobber i Nordstrand menighet, der hun har ansvar for et stort barne- og ungdomskor-arbeid. Hun er mye brukt som dirigent og instruktør, blant annet av kororganisasjonen Ung Kirkesang.

Nina T. Karlsen

lagt inn 29. okt. 2012, 10:56 av Webmaster Norskekammersangere   [ oppdatert 29. okt. 2012, 12:09 av Jon Rogne ]

Nina T. Karlsen. Foto: Daniel Weiseth Kjellesvik.
 Norske kammersangere med dirigent Nina T. Karlsen. Foto: Jon Rogne
Høsten 2011 ble Nina T. Karlsen engasjert som prosjektdirigent for Norske Kammersangere. Hun er utdannet dirigent, sanger og musikkpedagog ved Norges musikkhøgskole, der hun høsten 2010 fullførte sin mastergrad i dirigering med Grete Pedersen som lærer.

Nina er samtidig fast dirigent for Vocalis, Oslo Vokalensemble, prosjektensemblet Glimmer, og hun tiltrådte som ny dirigent og kunstnerisk leder for Ensemble 96 høsten 2011.

Nina er født og oppvokst i Fredrikstad.

Ninas siste konsert for Norske Kammersangere var "To kor i klassisk møte" 28. oktober 2012.

Foto av koret: Jon Rogne.
Foto av Nina T. Karlsen:
Daniel Weiseth Kjellesvik

Jon Fylling

lagt inn 29. okt. 2012, 10:55 av Webmaster Norskekammersangere   [ oppdatert 29. okt. 2012, 12:09 av Jon Rogne ]

Jon Fylling. Foto: Alex Widding.
Jon Fylling var korets leder fra stiftelsen i 1994. Hans sterke engasjement og ukonvensjonelle ideer skapte et kammerkor som hadde særegne konserter og et høyt nivå. Med hans store kontaktnett hadde koret mange engasjementer, og flere plateinnspillinger under eget navn og som kor for andre artister.

Våren 2011 ønsket Jon Fylling å ta fatt på nye prosjekter, og sluttet som korets kunstneriske leder og dirigent.

Foto: Alex Widding

1-4 of 4