Startpagina

Op deze site heb ik een verzameling Apps voor Android geplaatst en beschreven. De focus is gericht op het onderwijs, maar er worden ook apps besproken die niet per sé voor het onderwijs bedoeld zijn, maar wel nuttig kunnen zijn voor gebruik.

Bovenin zie je een aantal tabbladen met de hoofdthema's. Achter die tabbladen staat een verzameling apps binnen dat thema. Ze zijn willekeurig geplaatst. Wanneer je op de icoontjes  klikt kom je op de pagina in de Android Market waar je die app meteen kunt downloaden
De meeste apps die hier worden besproken zijn gratis. Wanneer dat niet het geval is zal ik dat vermelden.
Apps die ik zelf als waardevol beschouw zijn voorzien van het icoontje Aanrader

Natuurlijk is deze verzameling lang niet kompleet. Aan jullie als bezoekers wil ik dan ook vragen om mij te attenderen op mooie, bruikbare apps. je kunt je apps mailen naar: jvla@mytylschooldebrug.nl.  Ik zal ze er dan meteen bij zetten.


Apps op te tablet zetten.
Met de Android tablets kun je op verschillende manieren apps op je tablet zetten. Ik noem er hier een paar.
  1. Rechtstreeks op de tablet vanuit Google Play (voorheen Android Market).
    Klik rechts boven in het scherm op het icoon met de naam Apps. je komt dan direct op Google Play.
  2. Zoeken en downloaden op de computer. Vervolgens kun je die kopieren naar je tablet via de bijgeleverde kabel.
  3. De apps vanuit je computer op een memorystick zetten. Bij de meeste Android tablets kun je die direct aansluiten op het apparaat en dan ook installeren vanaf de stick.
  4. Installeer je Android apparaat op je pc (één keer aansluiten en de installatie gaat vanzelf). Wanneer je nu via de browser naar Google Play gaat en je een app selecteert, zal gevraagd worden of deze app ook op je tablet geïnstalleerd moet worden. Bij een OK wordt de app automatisch op je tablet geïnstalleerd.

Organiseren van je bureaublad. 
Hoe meer icoontjes je op je bureaublad hebt staan, hoe onoverzichtelijker het wordt.
Vanaf de versie 4.0 kun je "mappen" (verzamelingen) maken door apps die volgens jou bij elkaar horen als groep bij elkaar te zetten. Dat doe je door de apps als het ware op elkaar te leggen.
Heb je een versie 3 of zelfs lager, dan kun je eventueel gebruik maken van de app "Apps Organiser". Te vinden in Google Play. En achter het tabblad Tools op deze site.