Négykerék‎ > ‎

Pillanatynyi fogyasztásmérős műszeregység

Imre Deák, 2015. szept. 6. 15:34   [ 2015. szept. 7. 7:08 frissítve ]
A BMW E36 Compact kivitelébe nem szereltek pillanatnyi fogyasztásmérővel ellátott műszeregységet, azonban ez viszonylag egyszerűen korrigálható!

A művelethez be kell szerezni egy bontott műszeregységet egy Sedan/Touring/Coupe, esetleg Cabrio modellből. Az első leküzdendő probléma, az, hogy a Compact üzemanyagtartálya 54 literes, míg a többi változat 60 literes, és az üzemanyagszint-jelző jelölése is ehhez igazodott. Szerencsére létezik olyan hátlap, amin 1/2 és 1/1 jelölés található! Ezeket a példányokat kell felkutatnunk. Jó eséllyel 1998-as és későbbi példányokból tehetjük ezt meg! Különösen ügyeljünk arra, hogy ne hiányozzon a hátuljából az úgynevezett Coding Plug. Az egység nélküle működésképtelen, és "szerencsére" nem csereszabatos a Compact Coding Plugjával!


A következő, amire gondot kell fordítani, az az, hogy a műszeregység a mi motorkódunkra legyen programozva. Ez a gyakorlatban csak két paraméter egyezőségét jelenti, ez pedig a K-szám, és a hengerszám. Az órát még (akár ideiglenesen) beszerelve ellenőrizhetjük ezeket:
  • A kulcs legyen 0 állásban.
  • Nyomjuk le a napi megtett kilométer kijelző gombját
  • A kulcsot fordítsuk egyes állásba

Megjelenik a Test1 felirat. Ekkor a gombot nyomkodva keressük meg a Test2-t.
Ha ez a 02-es értéket adja vissza, az óra 4 hengeres motorra van kódolva ( A 03 - 6henger, a 04 - 8henger )
Ismételjük meg a műveletet az Instrument Cluster Self Test-el (van ahol Test1, van ahol Test15) A 3. kijelzett 4 jegyű szám a K-szám.
Ha ezek stimmelnek, kódolás nem szükséges! Ha nem, szakemberhez fordulva átkódolható gond nélkül!

A pillanatnyi fogyasztásmérő a gyakorlatban a BC által is használt TI signal-t, azaz a befecskendezési impulzust használja.
Ha a BC már megtalálható a kocsiban, akkor csak a jelet kell elvezetni a műszeregység csatlakozójára. (Itt érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb 1997-es modellév utáni kocsiban ez már gyárilag bent van!):
A műszeregység Fehér színű X16-os csatlakozó 21-as pinje.
Ha BC sincs, és a kocsiban sincs gyári előkészítés, ugyanonnan kell behúznunk, mint a BC esetében: A motortéri 25 pines körcsatlakozó 24-es pinjéről.
Ha ez sikerült, a motort beindítva a mutató egyből eltűnik a 30 liter feletti sávban, ez nem hiba, hiszen a kocsi még áll, és a pillanatyni átlagfogyasztás szempontjából végtelen liter / 100km. Ahogy elindulunk a mutató szépen lejön az alsóbb tartományokba. Ne felejtsük el feltölteni a műszeregységet a megfelelő izzókkal sem!

Bizonyos esetekben az ABS visszajelző égve maradhat, még működőképes, és hibakódmentes ABS modul esetében is. Ebben az esetben két testpontot összekötve a lámpa immár normálisan működni fog: gyújtásra felvillan, majd elalszik. A gyári megoldás a következő:
A műszeregyég fehér X16-os csatlakozójából kijövő barna-narancs kábelt kell megcsapolni, és bekötni a kék X17-es csatlakozó 21-es pinjére.

A kilóméterállás korrigálására a leírás (nem véletlenül) nem terjed ki ;)

A művelet a legtöbb esetben itt véget is ért, de az igazán ínyencek még elvégezhetik a következőket:

A műszeregység bekötése az adatvonalra (akárcsak a BC esetében itt is a közösítőkbe) :
  • Fehér X16-os csatlakozó pin 11 RxD ( fehér/sárga )
  • Fehér X16-os csatlakozó pin 12 TxD ( fehér/lila )

Ennek előnye, hogy az egység ezentúl látszik a diagnosztikai csatlakozón, és lehet kódolni. "Drótozás" nélkül kiüthető az olajcsere, és inspekció. Az inspekciós paraméterek módosíthatóak, Az olajcsere-periódus számítási mód (fordulatszám, vagy motorhőfok) szintén módosítható... stb

Az üzemenyagszintjelző kalibrálása
  • NCS expertben kettő karakterisztika választható

Sok sikert a beépítéshez, ez egy jó kis extra!