Medlemsvärvning


Ny värvningskampanj

Innehållet i höstens värvningskampanj, som går under parollen "Välkomna en vän till den gröna rörelsen", är framtaget för att stärka, stötta och utveckla det lokala värvningarbetet. Det är hög tid att mobilisera våra krafter för att föra ut vår politik genom samtal, möten och medier!


Vecka 40 har utsetts till nationell kampanjvecka och den 21 oktober kör vi en gemensam värvningsdag, men det här paketet kan användas under hela hösten - och vissa delar längre än så.


Under varje länk finns korta beskrivningar av innehållet i de olika kampanjdelarna och förslag på när och hur materialen kan användas. Läs beskrivningarna för bättre översikt. Tycker du att det vore skönt med en färdig planering för hur ni kan strukturera upp en punkt om värvning på ett medlemsmöte? Det finns här.


Den samlade mappen för allt värvningsmaterial hittar du här.


I dagsläget kan man bli medlem via sms eller på hemsidan. Utförliga instruktioner för medlemsinträde finns på hemsidan.
Mejla gärna någon bild och positiv berättelse om ert värvningsarbete i höst, så kan vi sprida de goda nyheterna och inspirera varandra. E-post kan skickas till: charlotte.fuhrman@mp.se

Frågor om Värva en vän-kampanjen besvaras av
För frågor om medlemsregistret kontakta Magnus Haglund, magnus.haglund@mp.se 1. Inspirationsfilm

  Filmen är avsedd för att användas i samband med utbildning i medlemsvärvning och passar bra att visa inför den gemensamma värvningsdagen den 21 oktober.

  Amanda Lind, Hanna Lidström, Isabella Lövin och Gustav Fridolin berättar om Välkomna en vän-kampanjen, varför det är viktigt att värva och varför de valt att engagera sig i Miljöpartiet.


 2. Värvningshandbok

  Handboken kan skrivas ut på vanligt A4 och innehåller allt ni behöver för att rusta er avdelning inför en kampanj eller värvningsaktivitet.

  Tanken med värvningshandboken är att den ska kunna användas vid miniutbildningar före värvningsaktiviteter.


 3. Ring eller sms:a en vän Den här värvningaktiviteten fungerar bra att lägga in som en punkt på ett medlemsmöte. Aktiviteten går ut på att ringa, skriva ett sms eller liknande till en vän och fråga om hen vill gå med i Miljöpartiet, tillsammans med ett skäl till varför du tycker det är viktigt. Ibland behöver det inte vara svårare än så.

 4. Spridbild och storytelling i sociala medier

  Aktiviteten passar lika bra att utföras som en aktivitet i enskildhet som tillsammans.

  På sociala medier når man enkelt många personer. Ladda ner bilden “Gör planeten grön igen” och den tillhörande storytelling-mallen som du kan utgå ifrån när du statusuppdaterar i sociala medier.


 5. Klimatquiz
  Ett kort quiz om miljö och klimat som kan skrivas ut och användas som samtalsöppnare vid möten "på stan". 
  Facit och förslag på priser ingår.

 6. Återvärvning
Planera in en fika- och värvningsdag under hösten när ni ringer upp de personer som finns på listorna som har distribuerats till registeransvariga. Via länken hittar du samtalsstöd och politisk FAQ. Vi behöver fånga upp de medlemmar som har glömt att förnya sina medlemskap.

Comments