MiniBee kiegészítői

A vezérlőhöz kérésre mellékelek csatlakozókat, hűtéshez kiegészítőket, na és persze ezekhez leírást, tanácsokat.


Kiegészítők:

 1. Vezérlőbe forrasztható csatlakozók. Fordított csatlakozás ellen is véd.
 2. Fenti csatlakozó ellendarabja.
 3. A csatlakozó fém érintkezője.
 4. Kétoldalas hővezető ragasztó.

Kiegészítők használata:

 1. Nem szükséges a csatlakozót felhasználni, közvetlenül a vezeték is beforrasztható. Ez a megoldás célszerű, ha mechanikai rezgés is előfordulhat a vezérlőn. Esetleg ez kiküszöbölhető a csatlakozó darabok ragasztó általi rögzítésével. (Akár egy darab cellux is segíthet már a problémán). Két forrasztási megoldás lehetséges:
  • A csatlakozók tüskéit úgy forrasztjuk be, hogy ne lógjanak a hátoldal síkján túl.
  • A csatlakozókat még egy kicsit megmunkáljuk, a tüskéket kijjebb húzzuk, ha szükséges, és levágjuk rövidebbre, hogy beforrasztás után ne lógjanak ki hátul. Ekkor a következő képen látható praktikus megoldást kapjuk:
   Mindkét esetben a forrasztás az alkatrész oldalról célszerű elvégezni, így a sík megmarad a túloldalon!
   (Hűtés)


 2. Nem igényel magyarázatot.
 3. A fém érintkező vezetékre rögzítése vagy krimpelő-fogó által történhet, vagy forrasztással. Utobbi esetben figyeljünk a “keskeny” forrasztásra, hogy a felvezetékezett érintkező visszaférjen a csatlakozó házba (2).
 4. Kétoldalas, hővezető ragasztó, így nincs igény hővezető paszta alkalmazására, sem csavaros rögzítésre. A ragasztó egyben szigetelő is.
  Mechanikai rezgés fellépte esetén szükséges lehet továbbra is a csavaros rögzítés. A ragasztó darab könnyen sérül, ha egyszer összetapad önmagával, akkor már nem igazán lehet szétszedni, így óvatosan bánjunk vele! Ha nem áll rendelkezésre ez a ragasztó, akkor egyéb szigetelő megoldás (csillám, szigetelő lapka például pc tápból bontva) is megfelelő, de ekkor hővezető paszta használata szükséges.
  Minden esetben el kell szigetelni a vezérlőt a hűtőfelülettől (esetleg hordozófelülettől), ha az vezető anyagból készült!
Comments