Descobrint el nostre planeta!

21 de des. 2015, 3:09 publicada per Agata Gallifa   [ actualitzat el 21 de des. 2015, 7:09 per Joan Ramon ]

21 de desembre de 2015

Els i les alumnes de tercer de primària, a l’assignatura de medi social estem treballant la unitat del “planeta terra”. En la primera part del tema estem descobrint la geosfera, que és la part sòlida. Estem aprenent que aquesta part de la terra està formada per cinc capes diferents: l’escorça, el mantell superior, el mantell interior, el nucli superior i el nucli interior.

Per treballar aquesta part del nostre planeta, hem fet una activitat en la que hem gaudit molt, en la que hem construït la nostra pròpia terra i les seves capes.

Per fer-ho hem treballat amb els equips cooperatius amb els que estem assentats a classe i amb quatre colors diferents de plastilina hem anat construint les diferents capes. Hem començat pel nucli interior i superior que hem representat amb una bola de color vermell, i llavors l’hem recobert amb una capa de plastilina taronja per representar el mantell interior, i així fins tenir-les totes.

Quan hem acabat de fer la última capa, l’escorça que és on vivim, ja hem tingut el nostre planeta Terra acabat. L’últim pas és el que més ens ha sorprès a tots i a totes, que ha sigut quan hem tallat la Terra per la meitat i hem pogut veure a la formació de totes les capes!

Aquí us deixem les fotografies perquè les pugueu veure.
Comments