Stages

Welkom bij de stagepagina van het Marecollege.
Hier vind je per klas een stagemap met alle documenten en informatie die je nodig hebt bij je stagevoorbereiding en -afronding. 
 
MAATSCHAPPELIJKE STAGE KLAS 9
Alle leerlingen uit de 9e klassen lopen een zogenaamde Maatschappelijke Stage (MaS). Deze stage is verplicht vanuit het ministerie van onderwijs. Elke leerling dient een stage te volgen met werkzaamheden die normaal gesproken worden uitgevoerd door vrijwilligers, of werkzaamheden die in elk geval van maatschappelijk nut zijn. Je dient  minimaal 30 uur MaS gevolgd te hebben. Bij het Marecollege doen we dit uitsluitend in de vorm van een blokstage, d.w.z. in één aaneengesloten week. Zie hiervoor het formulier Informatie voor de Leerling onder de stagemap van je eigen klas.
 
BEROEPSSTAGE EN SECTORSTAGE KLAS 10
In de tiende klassen volg je een beroepsstage naar keuze. In de VMBO klas volg je een sectorstage, dat is een stage die past bij jouw profiel
 
 
BEOORDELING
Vanaf dit jaar hoef je geen stageverslag in te leveren maar een stagebeoordelingsformulier. Samen met je werkgever reflecteer je op het verloop van de stageweek en op je eigen pluspunten en minpunten. Je vult een uitgeprint formulier in met je stagewerkgever, en levert dit exemplaar, voorzien van handtekening in bij je stagecoordinator. (zie richtlijnen in de stagemap van je klas).
 
BEOORDELING VMBO LET OP:
Voor de VMBO-klas werkt dit even anders. De VMBO-klas moet alle gegevens die zij samen met de werkgever hebben ingevuld ook op een digitaal exemplaar invullen.
Dit tweede formulier zal later gevoegd worden in het portfolio wat je aan het einde van je schooltijd krijgt uitgereikt. Je levert dus een handgeschreven en een digitale versie van het beoordelingsformulier in. Het digitale, overgetypte, exemplaar stuur je op naar stages@marecollege.
Voor vragen omtrent het beoordelingsformulier of ander zaken kun je terecht bij de stagecoordinator.
Marco David
 
Č
ĉ
Marco David,
Nov 27, 2013, 1:05 AM
ĉ
Marco David,
Jan 30, 2014, 4:14 AM
Comments