Nieuws‎ > ‎

Leerlingenraad

Geplaatst 17 okt. 2017 23:33 door Onbekende gebruiker   [ 23 okt. 2017 05:42 bijgewerkt ]
De leerlingen raad van onze school is opgestart om de leerlingen meer inspraak te geven in het dagelijks leven op school. Omdat leerlingen de school op een andere manier beleven dan leerkrachten, hopen wij als leerkrachtenteam dat de leerlingenraad zal bijdragen tot de multi-perspectiviteit van onze school. Hierdoor zal het welbevinden en de betrokkenheid van de leerlingen op school verhogen
Om de leden van de leerlingenraad te bepalen werden verkiezingen gehouden. Tijdens deze verkiezingen mochten alle kandidaten enkele standpunten over de school formuleren en ideeën voorstellen om de school te verbeteren. Deze voorstellen en ideeën konden de leerlingen dan aan de hele school voorstellen met behulp van twee posters, een flyer en een presentatie in enkele klassen. Vanaf het derde leerjaar stemden alle kinderen op één van de kandidaten. Uiteindelijk werden de vijf kandidaten met de meeste stemmen verkozen. Voor het schooljaar 2017-2018 zijn de verkozen leden van de leerlingenraad: Gabriel, Reda, Maya (allen L6), Adam en Sofia (L5).
Doorheen het jaar fungeren deze leerlingen als aanspreekpunt voor alle leerlingen van de school. Zij verzamelen voorstellen met betrekking tot de school en houden mee een oogje in het zeil voor het welbevinden van alle leerlingen van de basisschool. Eenmaal per maand vergadert de leerlingenraad samen met enkele leerkrachten en de directie. Op deze vergadering krijgt de leerlingenraad de kans om voorstellen te doen en/of krijgen ze bepaalde opdrachten toegewezen. 
Tijdens dit schooljaar vroeg de leerlingenraad al om nieuwe ballen en een betere regeling van de verdeling van de speeltijd en -plaats. Het leerkrachtenteam reageerde hierop door speelkoffers opnieuw beschikbaar te maken en de middagregeling te herbekijken. Op initiatief van de leerlingenraad zal vanaf heden ook de school versierd worden in de periode rond verschillende feestdagen (halloween, Kerstmis, ...).