Nieuws‎ > ‎

Grappling

Geplaatst 7 nov. 2016 05:54 door Onbekende gebruiker   [ 7 nov. 2016 06:14 bijgewerkt ]
De laatste week voor de vakantie kregen we Florian op bezoek. Deze jongeman kwam een initiatieles Grappling geven aan onze leerlingen van L1 en L2. Ze leerden enkele basistechnieken uit het dierenparadijs van het Braziliaans Jiu Jitsu om op een leuke manier met elkaar te worstelen. De krab, krokodil, het paard en de duizendpoot werden hen stap voor stap aangeleerd. 
Nadat ze een hele week geoefend hadden, namen de leerlingen deel aan een groot Grappling-tornooi waarin ze werden ingedeeld volgens leeftijd en gewicht. Ze moesten op de tatami telkens tegen een andere leerling worstelen. Om een wedstrijd te winnen, moest je de andere gedurende 3 seconden in een klemgreep houden. Diegene die de meeste wedstrijden had gewonnen werd uitgeroepen als eindwinnaar van zijn tatami. Voor L1 waren dit Lina en Rania en voor L2 waren dit Ines, Manoé, Mouad, Santiago, Eva en Nicolas
Iedereen heeft enorm zijn best gedaan en vond het ook bijzonder leuk. Uiteindelijk behaalde onze school een mooie 3de plaats. De foto's volgen zo snel mogelijk. 


Comments