Ouders

Praatpiraten
Hier kan je info vinden over het project Praatpiraten waar we met onze school aan deelnemen.

Hoe maak ik mijn tablet kindvriendelijk?
Kinderen zijn dol op tablets. Met de juiste instellingen kunnen ze er veel plezier aan beleven. Hier vind je tips om je iPad of android tablet te beveiligen. 

Luizen (1)
Aanwezigheid van luizen! Wat gedaan? 

Hoe controleer je je kind op luizen. een handleiding in verschillende talen en een instructiefilmpje over de "natkamtest"

Veilig met de fiets naar school!                                     Neem even de tijd om deze clip te bekijken. Dan weet je alvast als ouder waar je best op let als jouw kind op weg gaat met de fiets. Van veiligheidshelm tot oranje vlagje. Alles kom je te weten over een veilig fietsgebruik. 

CLB
Als het op school niet wil vlotten en er ondersteuning nodig is. Het CLB onderzoekt de aard van de leermoeilijkheden en gaan samen met ons op zoek naar een gepaste aanpak.

Kinder-en jongerentelefoon
Heb je vragen, zit je met een probleem waarmee de juf of meester jou niet kan helpen? Dan kan je nog altijd met je telefoon of gsm om hulp vragen.

Sint-goedele  brussel vzw
Onze school maakt deel uit van deze scholengemeenschap. Hier kan u zien met welke scholen we intens samenwerken.


Vraag nu je een gratis vervoersbewijs aan voor je kind en bespaar heel wat geld op je schoolfactuur. We nemen immers vaak de tram, metro en bus om ergens heen te gaan. 
Onderwijskiezer
Je bent op zoek naar een studierichting. Een richting die goed bij je past en die je alle kansen geeft voor je toekomst.

Studietoelage
Heb je recht op een schooltoelage voor jouw kind in de kleuter of de lagere school. Hier kom je er alles over te weten, op de officiële site van de overheid.

Online vertaler
Van Akadisch tot het Zoeloe over het Servisch, Russisch of het Thais. Alle grote Europese, Afrikaanse, Aziatische en Amerikaanse talen zijn hier terug te vinden.

Kosten voor school
Wat zijn de onkosten voor leerlingen van de basisschool. Waarin voorziet de school? Waar moet u als ouder zelf tussen komen. Lees er alles over op deze link.

Inschrijven in Brussel                                                          Wil je weten hoe en wanneer uw kind kan worden ingeschreven in een Nederlandstalige basisschool te Brussel?

Huis van het Nederlands                           
Alle informatie om te beginnen met lessen Nederlands.

Gezondheidstest
Leef je gezond? Eet je genoeg groenten of fruit? Of doe je het allemaal al behoorlijk goed. Kom het te weten met deze gezondheidstest.
Als je vragen hebt wanneer jouw kind een ongeluk op school heeft gehad, kan je hier rechtstreeks met de schoolverzekeraar contact opnemen. 

Deze vraag- en aanbod website, met al meer dan 12.000 babysitters in Vlaanderen, probeert babysitters aan ouders te koppelen. Veel werkende en drukke ouders hebben een kind op uw school en zijn misschien wel op zoek naar een babysit. Ook voor voor- en naschoolse opvang. Voor hen zijn wij al jaren bezig met een oplossing. 

Subpagina''s (1): Oudercomité