WELKOM‎ > ‎

praatpiraten25/01
Dag iedereen,
 
Een originele activiteit vandaag: de kinderen mochten zelf meehelpen een spel te maken. Ik had een plattegrond getekend van de buurt rond het Sint-Antoniusplein. De kinderen mochten in twee teams allerlei dingen tekenen op gekleurde kaartjes die je kan zien op straat: de huizen, bomen, school, bloemen, kerk, tram,... Hierna mochten ze hun eigen pion maken: een vervoermiddel dat we op een blokje plakten. Dan maakten we het spelbord af: we kleurden het nog wat in en zetten de pionnen in de garage. De kinderen mochten elke keer dobbelen; en een aantal vakjes (de tekeningen die ze zelf gemaakt hadden) vooruit gaan. Dan kreeg de hele groep telkens een opdracht; de kinderen mochten soms zelf opdrachten verzinnen. We hebben leuk gespeeld.
 
Groeten!
Johanna

18/1

Vandaag kwam Pluk van de Petteflet op bezoek. Ik vertelde een beetje over het verhaal en las het eerste hoofdstuk voor (waar Pluk zijn intrek neemt in zijn torenkamertje en vriendjes wordt met ZaZa de kakkerlak). Ik vertelde ook over alle andere vrienden van Pluk. We deden een spel waarbij we voor elk vriendje een klein spelletje speelden: bij mevrouw Helderder moesten we door een spinnenweb klimmen, bij Langhors moesten we paardje spelen, bij de heen-en-weerwolf speelden we Wolfje hoe laat is het, etc.
 
Opgelet! Ik gaf met de kinderen een enveloppe mee waarin een spelletje staat uitgeschreven dat jullie buiten kunnen spelen (niet aangeraden om dit binnen te spelen) met de hele klas. Veel plezier hiermee!