Welcome to Southside High School, Home of the Sharks!


Please check back often for important news and updates. 


2018-2019 Cheerleading Tryout Information

Please print the attached pdf documents, fill these out, and return to Mrs. Veillon by March 20th at 2:10 PM. Packets can be dropped off at the front office.

Need to Register for the 18-19 school year?
Registration is by appointment only 
Please contact the SHS Registrar, Traci Garber 337-521-7603 or tcgarber@lpssonline.com, to schedule an appointment.

Congratulations to Billy Hochkeppel who was named Southside's first-ever Teacher of the Year!

Comments from Faculty & Students:

  • "He’s currently running three programs on top of his every day instruction. I’ve also seen his involvement and dedication to this school since its very beginning. In many schools, band directors get overlooked for this type of recognition because many do not understand just how much work and talent goes into running this type of program. While I’m sure there are many teachers who are extremely deserving of this title, there was no doubt in my mind as to who would be my first choice."

  • "Mr. H is something. I love him and what he does for us is amazing and changing my everyday life. He sets goals, shows leadership, and compassion." 

References and Materials 

Presentation Materials


Nonpublic school students who are coming from an accredited school and are planning to transfer to Southside this summer do NOT have to take the LEAP test.

Nonpublic school students who are coming from an UNACCREDITED school and are planning to transfer to Southside this summer DO have to take the District Placement Test. Contact LPSS Student Services at 337-521-7000 to schedule. 

If you are unsure if your current school is accredited, please click here to view the list of non-public schools.

2017-2018 Start Times

For the 2017-2018 school year, the morning bell will ring at 6:45 AM. Buses will begin dropping students off at 6:20 AM. Afternoon dismissal will be at 2:10 PM. 

First Bell 6:20
1st 6:45-7:35 (50 minutes)
2nd 7:40-8:10   (30 minutes)
3rd 8:15-9:05   (50 minutes)
4th 9:10-10:00   (50 minutes)
5th 10:05-10:55   (50 minutes)
LUNCH 10:55-11:20
6th 11:25-12:15   (50 minutes)
7th 12:20-1:10   (50 minutes)
8th 1:15-2:10 (55 minutes)


Parent Scheduling Workshops
(presented by the Counseling Department - Spring 2017)

A link to the one-page Jump Start Career Diploma plans can be found on our Career and Tech Ed page. The one-page templates are a work in progress and will change once we begin adding the names of the faculty members offering the credentials.

Information presented at the parent scheduling meetings can be downloaded below:

Embed gadget