ADKOMST Stolkilen (Søgne)

Med bil kjører du E39 til Tangvall og tar av til Høllen (Rv 456). Tangvall ligger ca 15 minutter vest for Kristiansand.

Stolkilen


PARKERING

Alternativ 1: Solta Båthavn. (Herfra kan man leie taxibåt). 
Etter avkjøringa ved Tangvall, kjør rett frem i to rundkjøringer (den første etter ca. 150m og den andre etter ytterligere ca. 1,2 km) og følg Rv 456 (Hølleveien) videre rett frem. Etter ca. 250 meter, sving til høyre inn på Soltaveien og følg den fram til båthavna. Man skal kjøre gjennom tunnel før man kommer til Solta Båthavn.
Her har Stolkilen AL fem umerkede parkeringsplasser som ligger "oppe" bak renseanlegget". Bruk en ledig parkeringsplass, og legg det tilsendte parkeringsbeviset godt synlig. 
(I perioden 1.oktober- 30. april er det fri parkering på Høllen Brygge). 

Høllen og Solta båthavn


Alternativ 2: Prestebukta båthavn
Etter å ha ta av riksveien ved Tangvall, ta til venstre i andre rundkjøring rundkjøring og kjør Årosvegen forbi Åros feriesenter til et kryss hvor det er skiltet Krossnes til høyre. Prestebukta båthavn ligger i enden av denne veien, 1,3 km fra krysset. Her er det parkeringsplass og gratis parkering. Fra parkeringsplassen (ved et gjerde) går det sti til Stolkilen. Den er merket med blå merker, men det er alle turstiene i området så veien til Stolkilen er ikke spesifikt merket herfra. Det er likevel ganske enkelt å finne fram. Følg stien og hold til venstre (retning sjøen) gå forbi to hytter og ta til høyre opp en bakke/skråning og følg stien rett fram (forbi enda en hytte) og hold mot venstre i to stikryss (retning sjøen) så kommer man til nedstigning( trapper) til Stolkilen. (det er et par avstikkere til venstre som går til utkikkspunkter, og hvis man går til dem er det bare å gå tilbake til stien. Tar 10-15 minutter å gå fra parkeringsplassen til Stolkilen denne veien. Det er mulig å hente båt (pionerjolle) på Stolkilen og kjøre til Prestebukta og hente bagasje). Man kan også bestille taxibåten til Prestebukta.

Prestebukta Båthavn


Alternativ 3: Parkering ved sti til Stolkilen/Årosveden 
Det ligger en liten snuplass/utkjørsel (her er det plass til et par biler) på venstre side på veien ca 4-500 meter før man kommer til Prestebukta. Det står et skilt til Stolkilen/Årosveden på høyre side av veien. Her går det refleksmerket sti til Stolkilen. (Ta til høyre i første stikryss) Så hvis man skal gå i mørket med er dette den enkleste veien å  finne fram. Husk hodelykt og gode sko. Stien er kuppert. Det er ikke mulig å ta seg fram med barnevogn eller rullestol. Det tar ca 15 minutter å gå denne veien.

Parkering StolkilenTAXIBÅT
Det er mulig å bestille taxibåt til og fra Stolkilen. Disse henter og bringer fra/til Høllen og Solta Båthavn, eventuelt også Prestebukta. Ring gjerne dagen før for å bestille.
  • Telefonnummer Høllen Båtruter: 47316360 (hollenbatruter.no)
  • Telefonnummer MF Hannibal Rutebåten i Søgne: 97101500 (akt.no)