Strategie

Strategia de Dezvoltare Regionala Moldova

posted 17 Nov 2012, 13:28 by Loja Bacovia   [ updated 19 Oct 2014, 13:34 ]

Strategia de Dezvoltare

Strategia de Dezvoltare Regionala, este in acord cu strategia adoptata  in unanimitate de membri Marelui Consiliu ai  MARII LOJI NATIONALA A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice in data de 24 IANUARIE 2012 la Brasov. Click link-ul de mai jos pentru vizualizarea strategiei integral:

http://www.loja-bacovia.com/mlnar-lrccm/strategia-de-dezvoltare


Un reper important in dezvoltarea regionala este Proclamatia de la Brasov propusa
Marelui Consiliu de Marele Maestru dr. VIOREL DANACU 33°.

 PROCLAMATIE, Brasov 24 IANUARIE 2012 ,

"MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , se reorganizeaza si realege un nou Mare Consiliu , asumandu-si public , statutul de Loji de Ritualistica Comparata si Cercetare Masonica , continund  lucrare masonica regulara , morala , spirituala , ritualica si traditionala , pe intreg cuprinsul Romaniei , inceputa din 2002, construind o Masonerie romaneasca , o Masonerie pentru romani si o Masonerie pe intelesul romanilor  , dand  mana cu mana  cei cu inima romana , pentru a face Marele Lant al Fraternitatii Romane si Universale".


VIOREL DANACU 33°

MARE MAESTRU MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-

Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice
 Obiective si alte aspecte supuse observatiei si cercetarii fratilor din lojile de Ritualistica Comparata si Cercetare Masonica ale MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetare Masonica:

1 ) Constituirea in cat mai multe localitati din tara , orase si sate , a Filialelor – Lojii de Ritualistica Comparata si Cercetare Masonica , care sa identifice , preleveze , conserve si prelucreze din punct de vedere masonic , istoric , cultural  esoteric , spiritual , documentele , monumentele , obiectele si arhivele aflate in diferite institutii ale statului sau la personae fizice care au avut in familie , membri care au apartinut francmasoneriei .

2) Infintarea , organizarea si functionarea Masoneriei pe perioade istorice , regiuni , localitati , in Romania si Europa , pe grupe de lucru de fratii din R. L. Athenaeum  si  din toate celelalte Respectabile Loji  din tara  , care se vor afilia si vor deveni membre , ale MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , avand ca principali piloni de sustinere , urmatoarele programe fundamentale , de referinta :

-  Masoneria Sateasca – Programul Masonic National Satesca , care sa constituie consacre si instaleze Loji in cat mai multe sate romanesti , acolo unde inca mai exsista traditii , datini , obiceiuri si oameni cu credinta in Dumnezeu si cu iubire de pamant si tara , unde locuiesc si taranii cu carte , care si ei au dreptul  la perfectionare ca si oricare altii  ,  ori  unde s-ar afla .

-  Cultura Masonica Danubiana , prin cele trei brate de deschidere a Dunarii in Marea Neagra , fiind izvor de cultura si civilizatie pentru toate popoarele aflate de o parte si de alta a fluviului pana la locul  de unde izvoraste , constituie un patrimoniu natural si incontestabil care se impune a fi cunoscut de lumea intreaga .

-  Cultua Masonica Balcanica , cu preocupari in spatial dacic , latin , grecia antica , romana , este o alta preocupare a fratilor din Respectabilele Loji ale MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loji de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , care vor fi infratite cu Loji similare din Spatiul Masonic Balcanic .

-   Masoneria de Fundament Crestin Ortodox , studiul si cunoasterea Sfintei Biblii si a altor carti traditionale si profund spiritual romanesti , a Filocaliilor , in Romania si in cooperare cu alte fratii care sunt preponderent crestin ortodoxe , deoarece , Sf. Apostol Andrei , Mesterul Manole , Sf. Constantin Brancoveanu , si alti multi martiri au preferat moartea , ramanand verticali , drepti , morali asemenea lui Hiram din masonerie , lucru  ce trebuie stiut pretutindeni in lume .

Scopurile cercetarilor : sunt de studiu ritualic masonic comparativ , de inovare , proiectare si dezvoltare masonica , de extensie si diseminare masonica de publicare si vizibilitate masonica , inclusiv in limba engleza .

3 ) In baza celor trei Principii Fundamentale si Universal Acceptate inscriptionate cu litere de aur pe frontispiciul Templului Masonic Universal si anume : LIBERTATE , EGALITATE , FRATERNITATE , printr-o activitate colaborativa si nu concurentiala , adica fraternala , prin intocmirea Planselor de Arhitectura de catre frati dar si colaboratori , femei , tineri si varstnici , vom elabora MONOGRAFIA MASONERIEI ROMANE , in mai multe Volume .

4 ) Completarea Bibliotecii Masonice cu noi lucrari masonice aparute in tara si peste hotare , deschiderea Bibliotecii electronice care sa contina  : dischete , periodice , CD –uri , Filme , Videoteca , Fototeca , Colectia de Manuale Masonice  care sa ofere fratilor , o cat mai corecta si completa cunoastere a masoneriei din Romania , a ritualurilor , care raman coloana de sustinere a Ordinului nostru .

5 ) Redeschiderea Muzeului Masonic , cu expozitii masonice in cat mai multe localitati din tara , insotite de Seminarii Masonice , Conferinte masonice publice   care sa ridice valul necunoasterii , al confuziei , oferind mai multa lumina generatiilor de astazi si viitoare , prin modul cum generatiile de francmasoni de alta data , si-au facut pe deplin datoria .

6 ) Editarea noului numar al Revistei : “Cuvant Masonic “ , care sa cuprinda sintezele cercetarilor masonice ale fratilor din tara si de peste hotare , care sa faca cunoscuta muzica lui Ciprian Porumbescu , a lui George Enescu , sa nu se uite de Zamolxe , Eminescu , masonul fara sort , Lovinescu  , trebuie sa stie  de Constantin Brancusi , rodul pamantului care exprima  unul dintre cele mai ezoterice  mesaje oamenilor , pentru ca masoneria inseamna drum initiatic , calea spre lumina , unde simbolurile sunt cheia cunoasterii Adevarului .

7 ) Dezvoltarea unei masonerii romanesti , a unei masonerii pentru romani si a unei masonerii pe intelesul romanilor , este obiectivul meu si a celor ce vor avea incredere in mine , pentru  MASONERIA ROMANA si ROMANIA .

8. Masoneria la vedere, simboluri masonice de pe cladiri, in Judetul Iasi

9. Masoneria arhivelor statului Roman.

10. Masoneria simboluri identificate pe pietrele funerare din cimitirele tuturor judetelor.

11. Prezentarea unor Personalitati masonice din Romania.

12. Temple Masonice din Romania.

13. Publicatii Masonice, articole de presa, televiziune, radio, despre Masonerie din Romania.

14. Activitati masonice publice, actiuni umanitare, conferinte masonice publice, din Romania.

15. Obiecte masonice, documente masonice, monumente, colectii masonice ale unor Muzee din Romania.

16. Album foto si filme masonice existente in Romania.

17. Dialoguri cu copii, nepoti si stranepoti ai unor personalitati masonice, ale Romaniei. Identificarea documnetlor masonice in Romania.

18. Cunoasterea francmasonilor astazi, membrii ai diferitelor Mari Loji, Mari Oriente, Rituri si preocuparile lor din Romania.

19. Libertatea de documentare despre organizatiile secrete din Romania.

VIOREL DANACU 33°

MARE MAESTRU MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-

Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari MasonicePropunere a Programului de Dezvoltare al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice pe anul Masonic 2012-2013

Targu Jiu, 19 Septembrie 2012


          MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice constituie dovada maturitatii de gandire si actiune Masonica, prin adâncirea izvoarelor şi convergenţa lor într-o entitate doctrinară constituţional filozofic masonică.

          Lojile de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice readuc in actualitate, prin munca, studiu si cercetare, activitati de creatie si inovatie ale Fratilor, care sa ofere noi noi constructii, cu arhitecturi diferite, dar specifice spatiului nostru carpato-danubiano-pontic, traditiile, obiceiurile, portul, arta intr-un cuvant, sa umple inimile de frumos si dragoste fata de cei care ne stiu, ne vad si ne vor.

          Mai inainte de a propune activitatile masonice care vor fi derulate in cadrul Programului de Dezvoltare al Obedientei noastre in anul masonic 2012-2013, trebuie sa fixam inca odata cateva directii de actiune, Strategia noastre de Lucru, si anume:

          1. MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice a deschis un nou drum initiatic in totalitatea lui, SPIRITUAL, rezultatul fiind

     O Masonerie Spirituala

     O Elita Spirituala

     O Romanie Spirituala

          2. MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice face prin cercetare si studiu o Masonerie romaneasca, o Masonerie pentru romani si o Masonerie pe intelesul romanilor, astfel incat Suveranul Sanctuar pentru Romania sa fie de Rit Antic si Primitiv.

          3. MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice practica o lucrare traditionala, morala, ritualica, regulara si spirituala, alegand calea caii de mijloc prin educatie, instructie si simbolistica.

          4. MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice continua Programul Masonic Satesc lansat in 2002 la Tismana, cand am consacrat penteu prima data dupa 1989, o loja sateasca la Hobita, care implineste 10 ani de la infiintare.

Satul romanesc este pentru noi locul unde se pot naste loji masonic, care sa aibe un rol de echilibru si mentinere al societatii romanesti.

          5. Cooperarea si intrajutorarea cu toate Ordinele initiatice din tara si de peste hotare continua, Francmasoneria este universala, unica, un initiat niciodata ne excluzand un alt initiat, Recunoasterea si buna intelegere intre initiati este un pas spre cresterea spirituala pe verticala, o treapta superioara care iti permite sa te apropii de Lumina care naste Adevar.

Propunerile de Activitati sunt urmatoarele:

          - Lansari de Carte

          - Pom de Craciun

          - Conferinte Publice

          - Expozitii Masonice

          - Vizite si excursii masonice in tara si in afara

          - Seara Culturala Europeana

          - Ziua Masoneriei Romane 8 Septembrie

          - Revista Cuvant Masonic

          - Masoneria Danubiana

 

Viorel Danacu 33

Mare Maestru

Al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-

Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice


1-1 of 1