Start

Välkommen till Lin Educations tipsarsida!


Här hittar du exempel på användbara webbresurser och appar som du kan ha nytta av i ditt arbete som pedagog. 

Vi har valt att dela in dem i fyra olika kategorier. Under Webbresurser hittar du tips på verktyg som är bra att använda då man arbetar med dator i klassrummet. Vissa av dessa resurser fungerar lika bra på iPad. 
 
Vi delar in webbresurserna i allmänna och ämnesvis. Under de allmänna webbresurserna hittar du verktyg där eleverna kan skapa, kommunicera och samarbeta oberoende av ämne. Under ämnesrubrikerna finner du de resurser som vi valt att lyfta fram i respektive ämne.

Under allmänna iPad-appar finns appar som fungerar bra oberoende av ämne och under iPad-appar ämnesvis hittar du appar sorterade under ämnesrubriker.

Vi beskriver varje resurs ganska kortfattat, och ger dig länken till webbresursen, Crome webstore eller appstore. Vi lägger också med en länk till en tutorial om resursen på Youtube, vilket finns i de flesta fall.  Att se en tutorial är ett snabbt och enkelt sätt att få överblick över resursens möjligheter. Tänk på att du även kan visa filmen för dina elever om du vill att de ska testa något nytt. Då behöver inte du vara expert på verktyget för att våga prova det med dina elever.

Här på starsidan hittar du länkar till andra sidor där det finns samlingar liknande den här. Och till resurssidor för dig som pedagog.

Vi bygger självklart vidare på den här sidan allteftersom, så om du har tips att ge oss på webbresurser eller appar som du gillar att använda så mejla oss gärna. 
Skriv till linda.hoidal@lineducation.se


webbadress: korta.nu/lintipsar

 

 UR Har gjort filmer om bedömning i hittills 5 ämnen.


Länkar kring bedömning för lärande
Internetkunskap

Här hittar du filmer som handlar om allt från hur du gör en enkel sökning till hur du skapar och hanterar en blogg. 

Länk    


iPads i skola och förskola

En facebookgrupp med mer än 10 000 medlemmar. Här får man snabbt svar på frågor och man får ta del av många tips och idéer. Använd gärna sökfunktionen för att leta tips för till exempel ett specifikt skolämne.


Chrome Web Store

Här hittar du Google Chromes samling av webbappar och småprogram som du kan köra på webben. Du kan lägga dem som genvägar i din webbläsare.Edudemic

Edudemic skapdes 2010 och är en samlingssida för artiklar som rör skola och digital utveckling. Allt från senaste nytt inom användbara digitala verktyg, rapporter kring forskning och tips och expertguider med olika teman. En väldigt innehållsrik sida.

Länkskafferiet

Här har man från Skolverkets sida sedan flera år satsat på att samla användbara webbresurser för skolan. 

Länk                      

Skolappar.nu

En samlingssida med appar som man kan använda i skolan. Man kan söka på skolämne eller område och apparna är rescencerade av lärare.

Länk    

Pappasappar

Här hittar du apprescensioner på appar för yngre barn. Policyn är att endast skriva om de appar som är bra och inte innehåller reklam eller köp inom app.

Länk    

Jag lär mig teknik

Henrik Widaeus blogg där du får förklarat hur många webbresurser fungerar, på svenska och med film.

Länk    

Free technology for teachers

Richard Byrnes sida där han samlat mängder med gratis webbverktyg och ger exempel på hur de kan användas i klassrummet. 


Mediekompass för lärare

Här hittar du bra stoff och lektionsidéer för att jobba med medier i undervisningen. Men materialets bredd gör att det  kan användas inom många olika ämnen.


Länk    

Sweden academy

Läxhjälp för alla. Här finns mycket material att hämta. Främst i filmformat!