Aloitussivu


VAPVAL 16-17 ETÄ- JA VERKKO-OPETUKSEN INFOSIVU

Tällä sivustolla ohjeistetaan osallistumista Lapin AMK:n etäopetuksena toteutettaviin vapaasti valittaviin opintoihin. Etä- ja verkko-opintoihin osallistuessasi vastaat itse siitä, että tietokoneesi ja internetyhteytesi ovat toimintakunnossa. Opiskelu verkon välityksellä ei vaadi erityistä tietoteknistä osaamista, vaan tietokoneen ja internetin peruskäyttötaidot riittävät. Mikäli iLinc tai Moodle ovat sinulle vieraita, suosittelemme osallistumaan eOppimispalveluiden järjestämään perehdytykseen ennen opintojen alkua. Lapin AMK:n eOppimispalveluiden tukihenkilöt antavat henkilökohtaista apua aina tarvittaessa.

iLinc-virtuaaliluokka mahdollistaa reaaliaikaisen opetuksen ja opiskelun verkon välityksellä. Löydät suoran linkin opettajan luokkaan klikkaamalla opintojaksosi nimeä vasemmalla löytyvästä opintojaksolistasta. Jos sinulla jo on tunnukset voit käyttää niitä. iLincin käyttöön tarvitset tietokoneen (Windows XP tai uudempi TAI Apple MacIntosh; OS X Leopard tai uudempi), internetyhteyden (laajakaista) ja kuulokemikrofonin (mielellään usb-liitännällä). Virtuaaliluokassa voidaan keskustella, jakaa dokumentteja, ohjelmistoja ja työskennellä pienryhmätiloissa. iLincissä tapahtuva toiminta tallennetaan. Tallenteiden katselu ei koskaan korvaa reaaliaikaista osallistumista.

Moodle on internet-selaimella käytettävä oppimisalusta, jota käytetään lähes kaikissa ammattikorkeakoulun opinnoissa. Moodleen kirjaudutaan ammattikorkeakoulun verkkotunnuksilla osoitteessa https://moodle.eoppimispalvelut.fi/. Löydät Moodlesta opintojen tueksi muun muassa opintojaksoinformaatiota, materiaaleja, tehtäviä, keskusteluja sekä tehtävien palautukseen tarvittavat alueet. Opettajalta saat opetuksen alettua itserekisteröitymisavaimen, jolla pääset käyttämään opintojakson työtilaa. Lisäksi voidaan käyttää myös erilaisia pilvipalveluita ja sosiaalisen median sovelluksia.



OPINTOJAKSOKUVAUKSET JA AIKATAULUT


Opintojaksokuvaukset eli tiedot opetuksen sisällöistä, toteutuksesta ja arvioinnista löydät SoleOPS-järjestelmästä.  Opetusaikataulut löydät lukujärjestyksistä.




APUA! 


Ongelmatilanteissa soita aina päivystävälle tukihenkilölle; yhteystiedot löydät sivuilta http://eoppimispalvelut.fi/Tukisivustolta löydät myös lisää käyttöohjeita ja häiriötiedotteet.


Näin tarkistat tietokoneesi ääniasetukset ennen virtuaaliluokkaan kirjautumista:


Näin tarkistat ääniasetuksesi ENNEN iLinc istuntoa


How to check your audio settings BEFORE iLinc session


iLinc asennusohje Mac tietokoneille


iLinc installation guide for Mac computers