Trobades

9a trobada nacional de músiques de la Terra. La Seu d'Urgell. 16 i 17 de juliol de 2016

La trobada entre músics i cantadors de Terres de l'Ebre i Pirineu se celebra des del 2008. El lloc ha anat variant depenent de les possibilitats, si bé quasi sempre ha estat a Arsèguel també s'ha fet a l'Ampolla (Baix Ebre) i, enguany, per primer cop, s’ha fet a la Seu d'Urgell.  L’interès de la trobada no és altre que el d'apropar la gent de dues regions tan allunyades geogràficament però unides per l’estima a la pròpia música tradicional i fer-la servir conjuntament com a eina de comprensió i agermanament. La trobada no només contempla la música i el ball com a element de cohesió, descoberta, enteniment i unió entre regions allunyades del nostre país, sinó que s'estén a altres àmbits, com és la descoberta del paisatge i la natura pròpia de cada lloc, sense oblidar la part gastronòmica, lúdica i festiva que sempre apropa els diferenciats caràcters de la gent que hi participa.
 
A banda de la Casa de la Jota en l'organització d'aquesta edició també s'ha implicat l'Omnium Cultural de l'Alt Urgell, fent  coincidir l'activitat amb el Correllengua 2016. S’ha d’agrair la col.laboració de l'Ajuntament de la Seu, que ha facilitat en tot moment la realització de les activitats així com també d’altres entitats de les Terres de l'Ebre i del Pirineu.

Les trobades nacionals de Músiques de la Terra: Pirineu - Terres de l'Ebre pretenen ser un element estable i consolidat dins del patrimoni immaterial del país, que aporti cohesió social i alhora coneixement i descoberta, tant de la música tradicional catalana com de les costums dels diferents territoris que hi participen, pretén ajudar a mantenir la il·lusió entre les persones que senten aquesta cultura com a pròpia i alhora contagiar-la a la gent que si vulgui apropar.