Klasser‎ > ‎Årskurs 9‎ > ‎

veckobrev 17

Allmän info från mentorerna

 Vi får på onsdag besök av Mietek, som berättar om sina upplevelser under 2:a världskriget, det är en gripande berättelse. Han kommer att ha med sig böcker till försäljning, ca 140 kr. Är ni intresserade av att köpa så ta med cash. 

Längst ner på sidan så är det info från Melina studievägledaren , läs igenom det! 

Vi avslutar veckan med ett härligt Raketenlopp! Samling kl 9.00 i klassrummet. Vissa kulturval kommer att ställas in så som metall och bild. Vecka 17
Måndag: Matråd 13.00
Tisdag: Nationellt Prov i engelska från klockan 08.30, se nedan för mer info. White house HKK, teori och planering av festmåltid. Cottonfield NO-labb
Onsdag: Besök av Mietek, SNÄLLA VISA RESPEKT OCH KOM I TID! 9-11 samt samtal ca 12-13 Bokförsäljning 140 kr
Torsdag: Nationellt Prov i engelska från klockan 08.00. se nedan för mer info.
Fredag: Raketenloppet, 9.00

Ämnesinformation
Matte/NO: 
I Matten ska vi nu ta tillbaka tid från kemin vilket gör att det blir mycket härlig matte ett litet tag framöver. Vi jobbar klart med sannolikheten och kommer sedan att repetera olika arbetsområden från högstadietiden så att ni är bra rustade inför gymnasiet och nationella proven. Lite NO kommer vi ha på onsdagarna eftersom att två timmar matte blir lite mastigt.

Svenska/Engelska:
I engelska är det nu dags för Nationella Prov. Den muntliga delen gjorde vi i höstas och nu kommer läs- och hörförståelsedelen, enligt följande:
tisdagen den 25/4: Samling i klassrummet 08.30. Kort information och sedan är det hörförståelseprov fram till 09.30. Vi har rast mellan 09.30 och 09.45 för att sedan göra läsförståelseprovet fram till ca 11.15. Jag försöker se till att eleverna kan ta lunchrast efter provet (de har egentligen inte lunch förrän 12.00) eftersom de brukar bli ganska trötta. En får ta med sig något slags mellis om en vill, men under hörförståelseprovet är det av stor vikt att vi inte blir störda av knapriga äpplen eller slurpande av kaffe.

torsdagen den 27/4: Samling i klassrummet klockan 08.30. Kort information och sedan är det dags att skriva en engelsk text. Elever som önskar, får använda i-pad eller dator. Provet håller på till ca klockan 10.00.

I svenska jobbar vi nu med litteraturhistoria och vi inledde med Antiken. Vi har läst två myter, samt ett utdrag ur Odysséen. /Malin.

Spanska:
Glöm inte att man kan hitta olika serier på spanska, med engelska undertexter här: http://wlext.net/
Man kan också kolla på Oregerlig (2017), som du hittar på Netflix. <3

Läxan till torsdag är att läsa minst 3 gånger s.30-31 ("Bajo el cielo de Madrid") i textboken. Målet är att du ska vara van vid innehållet i texten, då vi ska fortsätta i klassrummet med s.32-33, den andra delen av texten.

Idrott:
På torsdag är det första lektionen ute. Då gäller kläder efter väder. Det kan vara varmt det kan vara kallt. Kolla vädret kvällen innan så du vet vad du bör packa för ombyte. Vi kommer träna kondition, löpning och utegym.Inlämning av friluftslivsuppgiften fredag 21/4

Tema:
Mietek Grocher, överlevare från 2:a världskrigets koncentrationsläger kommer hit för kanske sista gången. 
Jag överlevde! är en självbiografi från 2001 som han skrivit. Boken behandlar Mieteks upplevelser i gettot i Warszawa under andra världskriget samt hans senare upplevelser i totalt nio olika koncentrationsläger.
Han har med sig ett antal exemplar av boken som han signerar och säljer för 140 Kr. Hör av er till era mentorer om ni redan nu vet att ni vill köpa en bok så att han får med sig rätt antal.


HKK: 
White house denna vecka. vi repeterar och sammanfattar vad vi gjort i ämnet samt planerar festmåltid.

Annan info: 


vecka 18:
Måndag:  1 Maj, ut och demonstrera
Tisdag:
Onsdag: 
Torsdag:
Fredag: 

Klassföräldrar är föräldrarna till Sonya, Tove, Ture, Valter och Ylvali
Preliminära antagningsbesked och omval.

Tisdag den 18/4 (på eftermiddagen) visas det preliminära antagningsbeskedet.

Observera att det endast är ett preliminärt antagningsbesked (inte slutgiltigt).

Det som visas när du som sökande loggar in på din sida är vad du har för betygspoäng och vad som preliminärt hade krävts för antagning.
Du blir inte antagen till något program i den preliminära antagningen men du kan jämföra dina betyg med lägsta antagningsgränsen och då räkna ut om du preliminärt skulle ha haft möjlighet att bli antagen.

Om du har tillräckliga betyg i den preliminära antagningen betyder det inte att du kommer att ha tillräckliga betyg vid slutgiltiga antagningen. Den slutgiltiga antagningen utgår från slutbetygen (vårterminens betyg) och det är vanligt att antagningsgränserna höjs från den preliminära antagningen till slutantagningen.

Det beror på att många elever höjer sina betyg från hösten till våren, det påverkar i sin tur antagningsgränsen.

 

 

Torsdagen den 20/4 fram till den 15/5 kan du logga in och ändra ditt val, lägga till program och skolor eller ändra rangordning.

Viktigt! Om du gör ändringar, måste du bekräfta ändringarna, skriva ut ansökan, skriva på ansökan och lämna till mentor (precis som vid första ansökan) detta gäller endast elever som gör ändringar i sin ansökan.

1. Glöm inte att lägga till många program/skolor (med en lägre preliminär antagningsgräns) så att du ökar dina möjligheter att bli antagen.

2. Glöm inte att lägga till ett introduktionsprogram som sista alternativ om du riskerar att inte bli behörig, t.ex. F i svenska/engelska/matte.

 

 

Har du frågor?
Skriv till mig på FrågaSYV.se

Har du glömt dina inloggningsuppgifter? Be om ett nytt lösenord eller skapa en ny användare.


Vi ses/ Melina, studie och yrkesvägledare

ĉ
Mia Cook Laxberg,
20 apr. 2017 03:23
Comments