Klasser‎ > ‎Årskurs 9‎ > ‎

veckobrev 16

Allmän info från mentorerna

Äntligen Påsklov. Nu har vi inte många veckor kvar här på Raketen, och många av veckorna är uppbrutna av diverse lovdagar.

Denna vecka 15
Påsklov

Vecka 16
Måndag: Annandag Påsk = Lov
Tisdag: 
Onsdag:  
Torsdag: 
Fredag: Idrottsinlämning

Ämnesinformation
Matte/NO: 
I Matten ska vi nu ta tillbaka tid från kemin vilket gör att det blir mycket härlig matte ett litet tag framöver. Vi jobbar klart med sannolikheten och kommer sedan att repetera olika arbetsområden från högstadietiden så att ni är bra rustade inför gymnasiet och nationella proven. Lite NO kommer vi ha på onsdagarna eftersom att två timmar matte blir lite mastigt.

Svenska/Engelska:
I svenskan har vi nu jobbat klart med Nordiska språk och vi avslutar med ett test på onsdag. Här är information om vad som kommer på testet. 
I engelskan fortsätter vi att träna hör- och läsförståelse.  Jag länkar även denna vecka till denna sida: http://learnenglishteens.britishcouncil.org/
Där finns alla möjliga övningar i engelska, så in och träna, vet jag! /Malin.

Spanska:
Glöm inte att man kan hitta olika serier på spanska, med engelska undertexter här: http://wlext.net/


Bild:
På bilden kommer vi fortsätta att arbeta med att illustrera sagan om kejsarens nya kläder enligt instruktion från en av intagningsproverna till bildestetiska programmet. Jag vill att du tänker igenom vad du ska göra eftersom vi missar en lektion nu på tisdag då ni har nationellt prov. Full fokus och effektivitet måste frammanas på tisdag veckan efter påsklovet. Skissa gärna på idéer hemma om du ännu inte kommit igång.
Här är instruktionen 
 Tolkning – av sagan ”Kejsarens nya kläder” av H C Andersen 
Gör en tolkning av något ur sagan Kejsarens nya kläder. Ta reda på sagan i sin helhet och ta fasta på något som du finner intressant. Arbeta gärna i alternativa tekniker tex. foto, blandteknik eller som grafisk design. Du väljer själv! Ge ditt verk en titel (skriv på baksidan av bilden)Teknik: Valfri. 
Berättelsen hittar ni enkelt genom att googla Kejsarens nya kläder.
Lycka till! / Veronika


Idrott:
Veckan efter lovet är sista lektionen inne. Då ska vi leka era önskelekar. Tänk på att ha med ombyte och skor och kanske vattenflaska. Det är alltså sista lektionen någonsin för er i idrottshallen. Stora tårar kommer falla ner för kinderna efter tror jag. Trevligt lov på er och tack för en mysig stund igår i skogen. Inlämning av friluftslivsuppgiften fredag 21/4


HKK: Cottonfield denna vecka. vi repeterar och sammanfattar vad vi gjort i ämnet samt planerar festmåltid.


vecka 17:
Måndag:  
Tisdag: NP Eng
Onsdag: 
Torsdag: NP Eng
Fredag: Raketenloppet

Klassföräldrar är föräldrarna till Sonya, Tove, Ture, Valter och Ylvali
Comments