Klasser‎ > ‎Årskurs 9‎ > ‎

veckobrev 14

Allmän info från mentorerna

Som ni kanske redan fått höra från era barn är vår skolavslutning flyttad till torsdag 8 juni 9.30. Mer info finns i bilaga längst ner. Där finns också inbjudan till ett läger. Närmast har vi extra teaterrep för teatergruppen som jobbar hela helgen, och har uppspel torsdag och fredag vecka 14.

Denna vecka 14
Måndag: Pedagogiskt möte, start 10.00
Tisdag: NP kemi samling 8.15 White house HKK påskfest, Cottonfield No-labb
Onsdag: Läsförståelseprov i spanska, Läxa i svenska: Vi har ett litet test på Nordiska språk. Se nedan. 
Torsdag: Teateruppspel 18.00 för föräldrar och vänner.
Fredag: 9.30 teateruppspel för skolan.

Ämnesinformation
Matte/NO: 
jag vill fortfarande ha in gentestuppgift från Moa, Ylvali, Disa, Marry, Ture och Alba senast idag fredag om det är så att ni vill höja/behålla betyg som vi pratat om. Frågorna finns i förra veckobrevet. På tisdag morgon kör vi nationella provet i kemi. Jag har nu läst igenom alla labbar och ni har gjort den delen jättebra!! tänk på detta med begrepp, både de som finns omnämnda i texten och vanliga nyckelbegrepp som "löser sig", joner, kolväten etc.
På tisdag är det samling 8.15 och ni får gärna ta med något blodsockerhöjande, som en frukt etc. Vi tar inte med godis, det är mest onödigt.

I Matten ska vi nu ta tillbaka tid från kemin vilket gör att det blir mycket härlig matte ett litet tag framöver. Komplementhändelser fördjupar vi oss i det första vi gör.


Svenska/Engelska:
I svenskan har vi nu jobbat klart med Nordiska språk och vi avslutar med ett test på onsdag. Här är information om vad som kommer på testet.
I engelskan fortsätter vi att träna hör- och läsförståelse.  Jag länkar även denna vecka till denna sida: http://learnenglishteens.britishcouncil.org/
Där finns alla möjliga övningar i engelska, så in och träna, vet jag! /Malin.

Spanska:
Glöm inte att man kan hitta olika serier på spanska, med engelska undertexter här: http://wlext.net/

Denna vecka har vi läsförståelseprov i spanskan på onsdag. Ingen läxa till torsdag.

Bild:
På bilden kommer vi fortsätta att arbeta med att illustrera sagan om kejsarens nya kläder enligt instruktion från en av intagningsproverna till bildestetiska programmet. Jag vill att du tänker igenom vad du ska göra eftersom vi missar en lektion nu på tisdag då ni har nationellt prov. Full fokus och effektivitet måste frammanas på tisdag veckan efter påsklovet. Skissa gärna på idéer hemma om du ännu inte kommit igång.
Här är instruktionen 
 Tolkning – av sagan ”Kejsarens nya kläder” av H C Andersen 
Gör en tolkning av något ur sagan Kejsarens nya kläder. Ta reda på sagan i sin helhet och ta fasta på något som du finner intressant. Arbeta gärna i alternativa tekniker tex. foto, blandteknik eller som grafisk design. Du väljer själv! Ge ditt verk en titel (skriv på baksidan av bilden)Teknik: Valfri. 
Berättelsen hittar ni enkelt genom att googla Kejsarens nya kläder.
Lycka till! / Veronika


Idrott:
Vi har nu börjat ett avslutande projekt gällande kunskapskraven som behandlar friluftsliv. All info hittar ni under er idrottsflik. Idrott & hälsa 9an Det var många borta på lektionen. Du som missade gå in på länken och läs in dig på de olika dokumenten jag lagt upp för att sätta dig in i jobbet. Det ska vara klart v. 16 och du får välja redovisningsform själv. Pod, film eller skriftlig inlämning är redovisningsformerna du kan välja på.
/Karin

HKK: Vi avslutar temat matkultur/traditioner/religion med att göra en liten påskbuffé bestående av små smörrebröd och bakverk. Du får träna på dina "konditorskills" och att lägga upp och duka fint. Du som tog hem för att skriva reflektionen sist, kom ihåg att lämna in den!


Vecka 15:
Påsklov

vecka 16:
Måndag:  påsklov
Tisdag:
Onsdag: 
Torsdag:
Fredag: 

Klassföräldrar är föräldrarna till Sonya, Tove, Ture, Valter och Ylvali
Comments