Klasser‎ > ‎Årskurs 9‎ > ‎

veckobrev 11

Allmän information från mentorerna

Två av er har redan haft era utvecklingssamtal, men för er andra kommer det att vara denna eller nästa vecka.

 

Information från Hammarbyskolan
En förälder har informerat personalen att det cirkulerar en man i en mörk bil i området som försöker locka med sig barn från skolan! Detta har hänt både dag och kvällstid! Skolan har bett föräldrarna polisanmäla detta! Kan vara bra att vara lite extra uppmärksamma.

Denna vecka 11
Måndag: 
Tisdag: Cottonfield lagar mat/ White house No-labb
Onsdag: nationellt prov i svenska hela fm,  samling 08.15 i klassrummet.
Torsdag: 
Fredag: nationellt prov i svenska hela fm, samling 08.15 i klassrummet.

Ämnesinformation
Matte/NO: 
Nationella provet i vår kommer vara i Kemi, och vi passar på att jobba extra med kemin från och med nu för att ni ska känna er förberedda vecka 13 och 14 när det blir. Några mattelektioner kommer användas till kemi, och dessa tar vi tillbaka i april då vi kan ha mer matte. Jag delar därför inte ut någon plan i matten, eftersom att den ändå inte kommer stämma, vi jobbar med sannolikheten när vi ha matte framöver.

Svenska:
Jag var sjuk hela förra veckan och har alltså inte kunnat genomföra boksamtalen. Nytt försök nästa vecka, enligt följande:

tisdag: 1: Frida, Hannah, Lee, Moa, Karin, Gilbert och Hugo, 2: Sonya, Valter, David, Ture
torsdag:  1: Ylvali, Elly, Sofia, Lukas, Alba och Emiliano, 2: Tove, Krille, Felix, Dan, Marry

Nationella Prov:
Eleverna kommer att göra ett läsförståelseprov och en uppsats i nästa vecka. Läsförståelsen går till så att de först får en hel timmes lästid där de läser ett texthäfte med olika texttyper. De får anteckna i häftet om de vill. Sedan får de ett frågehäfte där de med texternas hjälp ska svara på frågor om texterna. Skrivdelen, som de gör på fredag går till så att de får två till tre ämnen att välja mellan och sedan har de hela tre timmar och 20 minuter på sig att planera, skriva och gå igenom sin text. Viktigt här är att följa instruktionen, men det kommer jag att påminna om. Vid nationella prov får en ta med sig "fika" om en vill. Detta kan bestå av juice/te/kaffe/smörgås/frukt etc men godis är naturligtvis inte tillåtet. /Malin.


Spanska:
Denna vecka kommer vi kolla på Tengo ganas de ti (2012) och se vad som hände med Babi och Hache :) Kom i god tid, då vi ska börja spela filmen prick 8.30 så att vi hinner!

Jag påminner om att onsdag vecka 12 är det SPANSKAPROV från kapitel 4 till 6. Under vecka 13 är det muntligt prov.

Musik: 
Från och med nästa vecka fram till veckan efter påsklovet kommer jag att ha med mig en musiklärarstudent från musikhögskolan. Han heter Paul och ska göra sin första praktik.

På musiklektionerna repar vi för fullt till vår kommande slutkonsert (tisdag 16/5 kl 18). Schemat för musiken kommer att se lite annorlunda ut när det närmar sig men jag kommer att skriva allt här på hemsidan. /Ingela 


Idrott:


Vecka 12:
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 

Klassföräldrar är föräldrarna till Sonya, Tove, Ture, Valter och Ylvali
Comments