Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎

Veckobrev 15-16

Sjukanmälan sker före kl 8:00: Ring till 08/659 52 17

Allmän information

Äntligen dags för det efterlängtade och välbehövliga påsklovet. Skönt ska det bli att få vila lite. Ni är också lediga på måndagen v.16.

Skolsköterskan har öppen mottagning på onsdag och torsdag

Det händer:
Måndag: Lediga
Tisdag: Skola enligt schemat.
Onsdag: Idrott inne
Torsdag: 
Fredag:

Ämnesinformation

Svenska

Vi jobbar vidare med läsförståelse veckan efter lovet och vi bestämde att alla ska försöka läsa ut boken till torsdag, men att om det känns för mycket är det ok till veckan därpå då vi har en slutreflektion på boken. Somliga måste även dela/maila sina berättelser så snart som möjligt. Detta gäller: Isak A, Ville, Gustav, Saga, Ylva, Vera, Theo, Hedda, Karl  och Ossian. Ha ett fint lov! /Malin.


Tema


SO

Nu har vi börjat med arbeten om länder i olika grupper. All info finns här

Engelska

Denna veckan kommer vi börja med ett nytt spännande projekt som handlar om mat i den engelsktalande världen! Woohoo!! :)

Idrott och hälsa

Sista lektionen inne för terminen vi ska jobba med konditionsträning. Under vecka 17 kommer vi börja vara utomhus och Raketenloppet ligger på fredagen samma vecka. Alltså den 28 april.
Inlämning av livsstilsförändringsuppgiften på fredag den 21 april.

Musik


Matte/NO

Vi fortsätter med bråk och procent och ska se till att vi alla verkligen förstår hur det fungerar. Vecka 17 ska vi vara färdiga med detta. 

I NO:n ska vi jobba med kroppen mellan påsklovet och sommaren. Det är ett intressant område som gärna drar ut på tiden, och min plan är att vi jobbar med detta även i åttan. 


Spanska

Innan lovet har vi kollat tillsammans på det första kapitlet av La ingobernable (2017). Serien finns (har jag förstått) på Netflix, det blir spännande att se vad som kommer hända med Emilia Urquiza! Du får gärna kolla klart på din fritid! :)

Förhandsinfo nästa vecka

Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 

Hälsar mentorerna Simona och Karin
Comments