Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 6

Allmän info från mentorerna
Sjukanmälan på nr: 0515-43608

måndag: Pedagogiskt möte för personalen. Eleverna börjar 10.00. Temautflykt med matsäck, varma kläder, badkläder, tofflor och sittunderlag
tisdag: Föräldramöte klockan 18.00 med föreläsning och efterföljande möte. Välkomna!
onsdag: Extrastöd i engelska: Kom 08.00-08.30 på svenskstödet som  denna vecka är engelskt läxstöd.
torsdag: Läxa i engelska: Skriva klart texten, se nedan.
fredag: Matteprov, se nedan, Läxa i franska:  se nedan läxa i spanska: glosor

Ämnesinformation

Matematik:
Vi kommer ha matematikprov på fredag. Provet är med fokus på kapitel 3. Det finns en ämnesplanering här
Vi har gjort en diagnos och kommande lektioner ska du träna på det som du inte kunde till diagnosen./Minna

NO: Vi börjar med ett nytt ämnesområde, dels ska vi lära oss om vad vetenskap är och vad det är för skillnad 
på vetenskapliga metoder och annat. Vi ska också lära oss lite laboratoriemetodik främst inom biologi. /Minna.

Svenska:
I svenskan ska alla nu ha en bok att läsa i hemma och den ska vara utläst torsdagen efter sportlovet.
 Vi ska då ha samtal i smågrupper om dessa böcker. Frågor att fundera över kommer i förväg. På lektionerna har vi jättekul! Eleverna har en karaktär som nu hunnit gå på dejt, resa på semester, skriva till tidningen och nu sist, sökt ett jobb. Vi ska avsluta det jobbet i nästa vecka.  /Malin.


Engelska:
I engelskan har eleverna börjat skriva en text om en påhittad skola. Länk till vad som ska med är här.   Jag har ordnat ett stöd för detta ändamål. Somliga behöver kanske bara få det gjort medan andra vill ha hjälp. Bägge kategorier är välkomna men jag vill att de elever som vanligtvis har stöd i svenska ändå kommer på detta. /Malin.


Idrott och hälsa/SO:
Vi kommer under nästa vecka jobba klart och påbörja repetition av kapitlet så styrs sverige (som pga min sjukskrivning dragit ut på tiden. Vi kommer också bestämma datum för prov tillsammans under måndag- eller onsdagslektionen. 

På idrotten fortsätter vi att vara inne i Skarpnäck. Under 5 veckor kommer jag ha två lärarkandidater som utbildar sig till 
lärare i idrott och hälsa på GIH med mig på lektionerna. De kommer att hålla i lektioner med er. Så spännande och kul
 tycker jag :) /Karin

Franska: Förprickade glosor till Kap. 10  " Les loisirs". Nu handlar det om fritidssysselsättningar och eleverna ska så småningom kunna berätta vad de gör på fritiden, vad de tycker om /inte tycker om. Glosorna ligger förstås på www.glosor.eu.


Spanska: läxa: Ar-verb! det finns på s.95 i textboken. 


Tema: På måndag 5/2 åker vi som en temastart för temat De fyra elementen till Saltsjöbaden för att uppleva elementen vatten och eld.
Vi tänkte bada i det kalla havsvattnet och basta i den varma bastun som vi hyrt in oss i. Man behöver ha med sig badkläder, badhandduk, plastpåse (till blöta badkläder) och tofflor av typen flipflops eller Foppatofflor (för att ta sig mellan havet och bastun). Vi åker från skolan 10.30 så därför behöver var och en ha lunch med sig den här dagen (gärna varm dryck). Man behöver klä sig i varma kläder för att kunna vara utomhus under två timmar. En bra sak att ha med sig är också ett sittunderlag eftersom vi även äter lunchen utomhus.Vi åker hem så att vi ungefär slutar vid skolan i vanlig tid 15.15. 

Hälsning från temalärarna Thomas Elin, Titti & VeronikaUnderordnade sidor (1): Veckobrev vecka 7
Comments