Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 49

Sjukanmälan på nr: 0515-43608 

Allmän info från mentorerna
Thomas kör sina sista samtal måndagen den 11 december enligt följande:

16.30  - 17.00 Selma

1700-17.30 Leia

1730- 1800 Stella

18:00-1830 Olle

18:30-19:00 Tom

Denna vecka:

Måndag: Pedagogiskt möte för personalen - eleverna börjar 10.00 med engelska.
Tisdag:
Onsdag:  NO-läxa: se nedan.
Torsdag:
Fredag: spanska: skriva en dialog!
                franska : glosor

Ämnesinformation
Matematik: Vi kommer ha matematikprov vecka 50. Matematikprovet berör kapitel 2 och delar av kapitel 3. Matematikprovet handlar om mätningar, vikt, volym, längd, prefix och temperatur. Se detaljerad info på min sida. /Minna

NO:  Du ska ha läst och förstått sidorna 30-52. Du ska läsa de sidor som handlar om densitet och värme.  De behöver så klart inte läsa sidorna 36-39. Om du vill läsa på ett enkelt sätt kan du börja med att läsa sammanfattningarna, bilderna och rubrikerna. Sen läser du resten av texten. Vi kommer ha läxförhör. /Minna.

Svenska: I svenskan har alla pågående läsläxa och i nästa vecka jobbar vi på med ordkunskapen på lektionerna. Eleverna ska också få tillbaka sina berättelser. /Malin.

Spanska: Vi ska skriva på fredag.  Dialogen ska innehålla: frågor + svar om namn, ålder, syskon, bor, husdjur, gillar. Personerna frågar varandra fram och tillbaka (och du? har du också? osv) Man kan även använda turistfraser som att be någon att upprepa och / eller att tala långsammare. Eleverna kan ta inspiration till sin dialog från kap 1+ 3 + 4-5. Vi har övat på lektionen idag och vi ska öva på torsdag också. /Johanna.

Franska: Läs på glosorna till kap 7: Chez les Martin.De finns som vanligt på www.glosor .eu. Var noga med att kunna rätt artikel( un/une)och stavningen. /Ewa.

Engelska: Ingen läxa i engelska. Nästa vecka jobbar vi med julen på olika sätt. /Malin.

SO:
Vi fortsätter att jobba på med "Så styrs Sverige"

Idrott och hälsa: 
Träna på danserna. Idrott & hälsa 7an


Musik: Öva gitarr eller piano till jullåtarna. Dagens låt: Albin (Ruben)


Ha en trevlig helg önskar Thomas och Malin
Comments