Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 47

Veckobrev vecka 47

SJUKANMÄLAN: 0515-43608. Tala in barnets namn och hens personnummer. 

klassförälderar denna termin är: Selma, Simon, Stella, Svante, Elsa

Allmän information från mentorerna:

Hej!

Vissa föräldrar och elever har funderingar och frågor om olika ämnen nu halvvägs till jul, vi erbjuder därför ett öppet hus på Raketen den 28/11 om det är så att ni föräldrar vill komma och prata med en specifik lärare om ämnet, ditt barns utveckling eller ställa andra frågor.
Mejla till karin.lof@kulturskolanraketen.se för att önska lärare att träffa och vilket ämne, vissa lärare undervisar ju i två ämnen. Sista anmälningsdag är onsdagen den 22/11. Du får välja max 3 lärare att träffa under kvällen och varje möte har 10 min till förfogande. Skriv gärna "öppet hus" i ämnesraden.

I båda entréerna kommer det sitta schema och i vilket rum respektive lärare sitter i.

För att lärare inte ska behöva sitta och vänta på föräldrar som inte dyker upp eller som får förhinder vill vi att du meddelar berörd/berörda lärare om du inte kan komma. Mejla då till läraren.

Läxor och program för vecka 47:

måndag:

tisdag: musikprov
onsdag: 

torsdag: svenska: Ta med en bok, se nedan.

fredag:  svenska: Dela/lämna in din text.  franska: glosor, se nedan. spanska: glosor, se nedan.

Temaprov flyttat:
Det är temaprov i religion om Kristendom,  tisdag, vecka 48 istället så att det inte krockar med musikprovet. Sidorna 54-79 =häftet om Kristendomen ska läsas. Instuderingsfrågor bifogades förra veckobrevet och det är dessa som kommer på provet. Texterna finns som ljudfil för de som har inläsningstjänst. Temalärarna tipsar om att plugga i god tid, lite i taget. De låter även hälsa att frågorna kommer att gås igenom noggrant i skolan.

Ämnesinformation:

Idrott och hälsa:

Vi ska börja jobba med danser (Just Dance) och jobba med innebandy.

SO:

Vi fortsätter jobba med Så styrs Sverige.

NO:

Vi kommer jobba en lektion till om temperatur och värme.

franska:

Läxa till fredag är förprickade glosor till kap. 6, som handlar om yrken och de ligger som vanligt på www.glosor.eu.

Idag fick eleverna tillbaka sina prov i franska, fråga gärna hur det gick! / Ewa

svenska/engelska: I svenskan har de flesta nu lämnat tillbaka boken "Tusen gånger starkare". Läxa i svenska till nästa vecka är att till torsdag: ta med en bok hemifrån som man vill läsa (jag kommer ge boktips och låna ut härifrån också, men jag vet att många har böcker hemma som de vill läsa). Till fredag ska de skriva rent/klart sina berättelser om Science Fiction eller Brott. De har fått ca 5 lektioner i skolan, så det får liksom räcka nu. Texten ska lämnas eller delas senast fredag. I engelskan har vi gjort muntliga övningar och arbetat vidare med kapitlet "Money". Vi avslutar det nästa vecka. Det är ingen läxa till nästa vecka i engelska.


spanska: Vi har bestämt 2 provdatum: 1 december och 8e december. I spanskan jobbar vi med kläder. glosorna till nästa vecka: la ropa, la gorra, la camisa, la chaqueta, el suéter, unos, los pantalones, el zapato, la camiseta, la falda, los calcetines, la zapatilla. 


matematik: 
Du ska kunna kapitel 2.

Musik: Musikprov tisdag 21 november. Jag kommer att repetera allt vi har gått igenom nu på tisdag. Påminner om vikten av att kolla in info samt filmklipp med musik här. Det blir lyssningsexempel på provet. /Ingela

Ha en fin helg, allesammans! /mentorerna


Comments