Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 46

SJUKANMÄLAN: 0515-43608. Tala in barnets namn och hens personnummer. 

klassförälderar denna termin är: Selma, Simon, Stella, Svante, Elsa

Allmän information från mentorerna:

Vilken mysig myskväll vi hade i tisdags. Vi åt snacks, godis och såg en bra film, som heter "Whip it" och handlar om en tjej som börjar med "Roller Derby", mot sina föräldrars vilja. I veckan har vi annars ägnat oss åt att jobba i den nya svenskboken, som många tyckte var rolig, samt de sedvanliga skoljobben.Läxor och program för vecka 46:

måndag:

tisdag:
onsdag:  NO och matematik läxa: se nedan. 10-10.45 Konsert med Värmdö Gymnasium

torsdag: engelska: Glosor, som eleverna skrivit upp och som ligger på "glosor.eu".

fredag:  spanska: glosförhör. 


Förhandsinformation vecka 47:

Det är temaprov i religion om Kristendom, tisdag vecka 47, 8.30 - ca 10.15 och nu på måndag får de ett häfte där sidorna 54-79 ska läsas. Instuderingsfrågor bifogas detta veckobrev och det är dessa som kommer på provet. Texterna finns som ljudfil för de som har inläsningstjänst. Temalärarna tipsar om att plugga i god tid, lite i taget. De låter även hälsa att frågorna kommer att gås igenom noggrant i skolan.

Ämnesinformation:

Idrott och hälsa:

Vi jobbar nu med gymnastik, redskap och sammansatta motoriska färdigheter. I onsdags avslutade vi med att alla fick säga något de behöver fokusera extra på nästa gång eller om det är arbetsinsatsen och fokuset på lektionen som behöver förbättras. Så till nästa vecka har alla ett mål att jobba mot.

SO:

Vi har denna vecka börjat ett nytt arbetsområde. Politiska system och Så styrs Sverige.

NO: Vi har börjat med fysik och eleverna har fått böcker. Vi jobbar med ett kapitel om mätningar,

 temperaturer, densitet mm. Du har i läxa att läsa sidorna 28-29 i boken. Du har fått kopior på sidorna och 

de finns också på hemsidan här. Läs texten och lär dig prefixen och storheterna. 

(de gula rutorna är viktigast). 

Här finns en film om mätningar

https://www.youtube.com/watch?v=4jC7Gy3aVeo&list=PL3FA0FE3954825C9C&index=2

/Minna

franska: Ingen läxa eftersom eleverna hade prov i förra veckan, hälsar fröken Ewa.

svenska/engelska:I engelska har vi läst en ny text, samt jobbat lite med den. Eleverna har fått glosläxa och ett tips är att ta hem textboken (dock ska den tillbaka till skolan för att kunna användas här) och läsa den texten ett par gånger till, så att ni kan "hänga upp" orden på en text. I svenskan har vi börjat i den nya läroboken "Orden", där det tränas färdigheter såsom ordkunskap och läsförståelse. Mycket nyttigt. /Malin.

spanska: Vi har bestämt 2 provdatum: 1 december och 8e december. I spanskan jobbar vi med kläder. glosorna till nästa vecka: la ropa, la gorra, la camisa, la chaqueta, el suéter, unos, los pantalones, el zapato, la camiseta, la falda, los calcetines, la zapatilla. 

matematik: 
Läxan i NO, är också en läxa i matematik. Vecka 45 arbetade vi med avsnitt 2,5 och 2,6 i matematikboken. Vi kommer förmodligen börja med kapitel 3 vecka 46. 

Musik: Musikprov tisdag 21 november. Jag kommer att repetera allt vi har gått igenom nu på tisdag. Påminner om vikten av att kolla in info samt filmklipp med musik här. Det blir lyssningsexempel på provet. /Ingela

Ha en fin helg, allesammans! /mentorerna


Comments