Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 42

SJUKANMÄLAN, OBS NYTT NUMMER: 0515-43608. Tala in barnets namn och hens personnummer. 

klassförälderar denna termin är: Selma, Simon, Stella, Svante, Elsa

Allmän info, denna gång från rektor Ewa:


                    Hej alla föräldrar!

 

Här kommer lite information till er, bl a  angående några nya rutiner som vi inför :

1.    Nytt nummer för sjukanmälan är nu infört för samtliga elever. Ni ringer 0515-43608 varje dag före klockan 8 om ert barn är sjukt och knappar in  barnets personnummer. Frånvaroanmälan efter klockan 12 registreras som frånvaro dagen därpå.

 

2. I I vårt systematiska arbete för att förebygga sjukfrånvaro, psykisk ohälsa och i värsta fall hemmasittning, har vi skapat några nya rutiner. Då vi bedömer att frånvaron under en period är hög eller på annat sätt oroväckande, kommer ni att bli kontaktad av någon i vårt elevhälsoteam. Vi vill med detta försöka utreda orsakerna till frånvaron för att sedan kunna sätta in adekvata åtgärder vid behov.

 

3.    Ny kurator kommer att börja hos oss den 23 oktober . Hon heter Anna Westerfors Johansson och kan kontaktas via mejl: anna.westerfors@kulturskolanraketen.se

 

4.    Vår hemsida är f n under bearbetning och kommer att få ett nytt utseende inom  kort. Fram tills dess är hemsidans alla dokument inte till fullo uppdaterade och jag hoppas ni har överseende en liten tid till. Förstasidan med Aktuell info kan jag dock redigera fortfarande så den informationen gäller.

Miljöarbete: I onsdags hade vi bytesdag, kolla in miljöbloggen här.
I anknytning till vårt miljöarbete, konsumtion har vi startat en facebookgrupp. Kulturskolan Raketens Bazar, där kan vi alla byta, sälja, skänka grejer, kläder som vi vill. Där har det redan sålts dataspel och kläder.
https://www.facebook.com/groups/1852867168375763/

måndag:

tisdag:
onsdag:  NO-prov / kemi: se nedan.

torsdag: svenskläxa: Alla ska ha kommit till sidan 174  i den gemensamma boken.

spanskaläxa: glosor till texten En el colegio internacional


fredag:  Matematikläxa,
se nedan. Franskläxa: se nedan.

Franskgruppen jobbar på och är jätteduktig! Vi övar mycket muntligt och särskilt uttal och det ger verkligen resultat, de låter snart som riktiga fransmän och fransyskor. Excellente! 
Läxa till nästa fredag är förprickade glosor i kap. 4. Det handlar om kläder denna gång. Glosorna finns som vanligt på www.glosor.eu. / Ewa

Ämnesinformation:

Idrott och hälsa:

Idrotten har nu flyttat nu in till hallen i Skarpnäck. Att packa:

Ombyte, skor och vattenflaska

svenska/engelska: I engelska har vi börjat med kapitlet "Money". Eleverna har fått en läxa som innebär plugga in glosor, som är uppskrivna och finns på "glosor.eu". Skriftligt förhör kommer. I svenskan har vi gjort DLS-diagnoser, dvs diagnoser för att kolla läshastighet, ordförståelse, läsförståelse samt stavning. Specialläraren Lisa rättar dessa och vi kommer att kontakta er om ert barn fick anmärkningsvärt lågt på någon av dessa. Alla är inte genomförda ännu, men vi gör klart detta nästa vecka. 

Spanska: https://www.gracias.nu/book/70000
Vi kommer att ha ett oförberett lästest v.43. 

matematik: 
Du har i läxa att gå till de olika websidorna med din dator och kolla lite på de webresurser som finns. Jag kommer ha läxförhör. Vad gäller matematik så finns det bra webresurser, genomgångar på youtube, extra övningsuppgifter, och andra texter. kopiera webadresserna och klistra in i din webläsare för att komma vidare.
Genomgångar på youtube: http://www.matematikbokenxyz.se/elever1/filmer1.html
Övningar: http://maths.nu/hej/container/iv_ma/content/moment/gr1/00_gr1_index.html
Förklaringar och övningar: http://www.rasmus.is/SV/T/u/stu0mn.htm

Vi har haft matematikprov med 100 % närvaro, fantastiskt. Nu börjar vi med ett avsnitt med matematik och fysik tillsammans. Det handlar om mätningar, prefix och enheter, och att räkna med stora och små tal.

SO: Vi fortsätter att jobba med mänskliga rättigheter

NO: Vi kommer ha kemiprov den 18 oktober. Allting vi gjort finns på min sida och det är ämnesplaneringen, problemlösningsuppgifterna och laborationerna som är allra viktigast. OBS, provets uppgifter är inte exakt samma som övningsuppgifterna, men de är liknande. /Minna

Franska: Eleverna jobbar på och är jätteduktiga! Vi övar mycket muntligt och särskilt uttal och det ger verkligen resultat, de låter snart som riktiga fransmän och fransyskor. Excellente! 
Läxa till nästa fredag är förprickade glosor i kap. 4. Det handlar om kläder denna gång. Glosorna finns som vanligt på www.glosor.eu. / Ewa

Musik: Vi lär oss om musik till orientalisk dans och Makedonisk musik i 7-takt. Dagens låt Olle och Svante (reserv). Instruktion här


Comments