Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 40

SJUKANMÄLAN, OBS NYTT NUMMER: 0515-43608. Tala in barnets namn och hens personnummer. 

klassförälderar denna termin är: Selma, Simon, Stella, Svante, Elsa

Allmän info:

Nästa vecka är Malin, Johanna och Minna i Spanien med klass 9. Detta innebär vissa schemaförändringar för klassen. Bland annat ska de få åka på en jättekul heldagsutflykt och gå höghöjdsbana.

Läxor och program, vecka 40:

måndag: Pedagogiskt möte. Ni börjar klockan 10.00.

tisdag: NO, läs nedan

onsdag: Utflyktsdag, se nedan. Alla börjar 07.50!

torsdag: Svenskläxa: Alla ska ha kommit till sidan 150 i den gemensamma boken när Malin är tillbaka från Spanien. Lägg själv upp hur mycket du läser per vecka. 


fredag:  matteläxa: 
franskläxa:

Ämnesinformation:

Idrott och hälsa

Friluftsdag!!!!

På onsdag blir det en heldag med mig och Thomas. Vi ska åka från skolan med en tunnelbana som går 8:05. Vi kommer vara framme vid Lida friluftsgård kl 9:30. Kl 10:00 ska ni få göra/gå en höghöjdsbana tillsammans och sedan kommer vi laga vår lunch på stormkök i olika matlag. Mer info om detta kommer på måndag. Du kommer behöva ha en ryggsäck/väska med dig så att du kan hjälpa till att bära mat, stormkök, vatten och det som ska med. Vi kommer fördela allt mellan er och mig och Thomas så att vi får med oss allting. Därför är väska viktigt att ta med sig.

Klädsel: Vi rekommenderar även att du använder oömma kläder samt skor lämpliga för denna aktivitet (ej sandaler). (Lida Accropark höghöjdsbana)

Jag vet inte när vi åker tillbaka och när vi kommer hem i nuläget. Det beror på hur lång tid allt tar men antingen tar vi en buss 12:33 och är vid skolan 13:50, eller så åker vi 14:33 och är vid skolan 15:50.

Det kommer bli superkul och här är länk till höghöjdsbanans hemsida Lida Accropark höghöjdsbana

/Karin

svenska/engelska: Malin är i Spanien med klass 9. Thomas, Karin och Elin vikarierar, men det är inte säkert att de kör svenska eller engelska, utan kanske något annat ämne.

matematik: Vi kommer ha matematikprov den 13 oktober. Provet kommer handla om taluppfattning, alltså om det som vi gjort på lektionerna, och läxorna. På kapitel 1. Det finns en ämnesplanering på hemsidan, kolla på den om du är osäker. Vecka 41 så har vi repetition. /Minna

Vad gäller matematik så finns det bra webresurser, genomgångar på youtube, extra övningsuppgifter, och andra texter. kopiera webadresserna och klistra in i din webläsare för att komma vidare.
Genomgångar på youtube: http://www.matematikbokenxyz.se/elever1/filmer1.html
Övningar: http://maths.nu/hej/container/iv_ma/content/moment/gr1/00_gr1_index.html
Förklaringar och övningar: http://www.rasmus.is/SV/T/u/stu0mn.htm

SO:
NO: Vi kommer ha kemiprov den 18 oktober, om tre veckor. Allting vi gjort finns på min sida och det är en riktigt bra idé att gå igenom alla dokument redan nu i lugn och ro. Du har också fått alla papper. OBS, provets uppgifter är inte exakt samma som övningsuppgifterna, men de är liknande. /Minna

Musik: På tisdagens lektion får vi konsertbesök av studenter från Kungliga Musikhögskolan, som har musikantprojekt där de gör en skolturné. 

franska: Läxan består av: Glosor till kap. 3 ligger på www.glosor.eu. Öva betydelse, stavning och uttal. Lär också in att t ex le chien = il ( den,det) la tortue = elle ( den, det). Tack!


Mentorerna tillönskar alla en härlig helg! /Malin och Thomas.
Comments