Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 3


Allmän info från mentorerna
Sjukanmälan på nr: 0515-43608

Denna vecka:
Då är terminen igång och ni är alla varmt välkomna tisdagen den 16 på temacafé med religion i fokus. Läxor börjar redan rulla igång, så ha koll. Nytt år, nya möjligheter.

Måndag:
Tisdag: Temacafé klockan 18.00. Kom ihåg att baka!
Onsdag: 
Torsdag: Läxa i engelska: glosor
Fredag: Läxa i franska: se nedan spanska: se nedan
Ämnesinformation

Matematik: 
Nu finns en matematikplanering för kapitel 3 på min sida här. Det är viktigt att du 
följer med i planeringen och tar igen det du missar särskilt om du är sjuk. 
Vecka två har vi tränat på att räkna ut hastigheter och tider. Vi har också tränat på tabeller, grafer och diagram. Nästa vecka ska vi fortsätta med diagram och dessutom lära oss om medelvärde mm. Avsnitt 3,4 och 3,5 i matematikboken. /Minna

Matematikläxorna:
Är till för att du ska träna och för att det ska bli lättare för dig. För att lära sig matematik behöver du dels träna mycket och dels hitta ditt eget sätt hur du lär dig bäst.
Här är bra filmklipp att kolla på:


NO: 
Vi har fysikprov den 31 januari, information om provet finns i ämnesplaneringen här.
Vecka 3 kommer vi ha repetition på NO-lektionen.

Svenska:
Vi har mjukstartat med ett kortare skrivprojekt där eleverna har fått skapa varsin karaktär. Denna karaktär ska utföra olika uppdrag och hittills har den gått på date och sedan skrivit dagbok om det hela. Nästa vecka ska eleverna få skriva en reflektion på sin bok som de läste i "läsutmaningen". 

Engelska:
I engelskan ska vi arbeta med kapitlet "Schools" och den första läxan är att kunna ord med skolanknytning: subject, Science, Social Science, Art, Woodwork, Needlework, Physical Education, Primary school, Secondary school.


Idrott och hälsa:
Nästa vecka är det ingen idrott då jag jobbar med 6:ans musikal men ni som har drama kommer vara med Thomas och brottas. 
Vecka 4 är det ingen idrott då det är kulturvecka. 
Vi har tillsammans bestämt att examinationen på "Just Dance" blir under v. 6. Så v. 5 är det sista gången ni har möjlighet att träna på danserna på lektionen. Glöm inte att träna hemma. /Karin.

Franska:
Vi arbetar nu med kap. 8. Glosor till nästa fredag finns på www.glosor .eu. Var noga med att lära in un eller une på substantiven.  Vi fortsätter öva på negationer (ne...pas) och de (ils / elles). 

Spanska: vi jobbar med tiden, veckodagarna och olika aktiviteter man gör om dagarna. 
glosor till fredag: a qué hora, comer, por la manana, desayunar, porque, pienso, en ti, por la tarde, por la noche, cenar, luego, durante. 

Tema:
På måndag har vi en vanlig dag på skolan, och efter lunch har vi tema som vanligt. På tisdagen kommer hela dagen vikas åt temat och vi kommer ha en del att göra. Vid 16 ungefär får ni en timmes ledigt och om ni bor långt bort är det bra att ta med ett mellanmål (eller pengar till ett BRA mellanmål) De som bor nära hinner hem för att vila och äta något, och några andra brukar stanna här i något hörn på skolan. Vid 17 samlas vi igen och vid 18 är ni föräldrar välkomna. 
Nu i sjuan är det er chans att fylla på klasskassan genom temaCAFÉET. Ni elever bakar/fixar något och lämnar in på morgonen eller vid fem när ni kommer tillbaka. Har vi några klassföräldrar som hjälper till med att brygga kaffe, Te, blanda saft etc? 
 Vi beräknar att hålla på till 19.30 ungefär, komptid får ni elever ut när vi har tema vecka 5 
/Temalärarna

Comments