Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla Veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 16

Sjukanmälan på nr: 0515-43608 

Allmän info från mentorerna
Först lite information från rektor Ewa:

Hej alla barn och föräldrar,


Det är nu 7 år sedan jag började här på Raketen och dessa år har gått fort. Jag började som biträdande rektor, men tog över rektorsrollen efter Mario för 3 år sedan. Trots att arbetet med att leda barn och personal här är något av det bästa jag gjort under min yrkeskarriär, har jag nu fattat det svåra beslutet att lämna denna fina skola för annat arbete i höst. Jag kommer att arbeta vårterminen ut och till hösten ska en ny rektor finnas på plats.


Vänliga hälsningar

Ewa


Och nu till en händelse i maj. Det är en insamlingskväll för Afrikagrupperna den 4 maj med mat, utställning, teater och annat. Tid: 17-20. Mer info kommer.


Denna vecka:
måndag:
tisdag: Matteprov, se nedan.
onsdag:  Idrott: Simning och livräddning.
torsdag: Bokredovisningar muntligt på svenskan, se nedan.
fredag:

Ämnesinformation
matematik:
 Prov på kapitel 4, algebra och mönster. Obs tidigare kunskaper kan också mätas, du kan inte glömma bort addition för att vi jobbar med algebra. Det kommer också vara minst en problemlösningsfråga. Du vet, ett matematiskt problem som du behöver lösa i flera steg och kämpa lite med, ett problem som du inte mött tidigare.
Du som brukar gå på matematikstöd kan börja med provet på stödtiden kl 8. Då får du längre tid och kan börja i lugn och ro./Minna

svenska: Vi ska jobba vidare med de Europeiska länderna i svenskan, men eleverna kommer även att få tillfälle att i grupper berätta om sina böcker. Dessa skulle egentligen vara utlästa redan i vecka 15, men det hanns inte med att redovisa. Vad de ska ha med är följande: titel och författare, handling i korthet, något man tyckte om, något man inte tyckte om i boken med tydlig motivering. /Malin

franska:


spanska:
På spanskan kollar vi nu på film och ska sedan börja med kap 13, una chica bonita.  

SO: I SO:n jobbar vi vidare med länderna.

Idrott och hälsa: 

v. 16 simning på Eriksdalsbadet
v. 17 förhoppningsvis ute för att träna kondition inför Raketenloppet som är på fredagen samma vecka. Jag återkommer när jag vet mer om väder och hur det har tinat med snön i slingan och på fotbollsplanen. 

musik:
 Fortsatt ensemblespel på Viva la Vida. Nu ska vi sätta ihop allt så öva på de delar som du inte riktigt kan ännu. Kanske är det pianobitarna. Fråga mig om du behöver hjälp. Dagens låt förbereder: Nils, Elsa, Peter och Alice.TREVLIG HELG/ mentorerna!
Comments