Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev 43

Sjukanmälan sker före kl 8:00: Ring till 08/659 52 17

Allmän information

Hej hopp allihopa!

Nu har ännu en vecka gått, nästa vecka jobbar vi på in i det sista för att sedan få ett skönt och härligt höstlov.

Kolla in vår blogg för miljöprofilen, här på hemsidan.


Skolsköterskan är här onsdag och torsdag
Kuratorn är här onsdag och torsdag

Det händer:

Måndag: Fortsättning på SO-provet.

Tisdag: Studiebesök på Tematiden.

Onsdag: Skolsköterskan och kurator är här

Torsdag: Skolsköterskan och kurator är här. Läxa i svenska: Alla ska ha kommit till sidan 89 i boken "Fjärde riket", se nedan. Alla ska även lämna in en skriftlig bokrapport eller boka en tid med mig för att få redovisa boken muntligt, kanske på en lunch. /Malin.

Fredag: Lämna in labbinstruktionen

Ämnesinformation

Svenska

Jag har lyckats boka ett författarbesök (troligen den 30 november) med författaren Maria Nygren som skrivit boken "Fjärde riket", som handlar om samma tema som boken "The Wave" som de läst på engelskan, dvs maktstrukturer. På grund av detta författarbesök, kommer hela klass sju att läsa denna bok innan. Det innebär en läsläxa till varje torsdag och möjlighet att läsa på torsdagslektionerna. Nordiska språk fortsätter vi med på onsdagar och kommande vecka är det norska i fokus. Viktigt är att barnen har med boken till varje torsdagslektion. Till första veckan ska alla ha kommit till sidan 89. /Malin.

Tema

Temaprovet är ändrat från v. 43 (nästa) till veckan efter lovet. Alltså v. 45 på grund av att ni inte hunnit så långt som ni skulle har gjort. /Thomas

SO

Fortsättning på SO-provet sker på måndagslektionen :) /K

Tema: Studiebesök till Hallwyllska palatset med temat.  Vi påminner om att när det är utflykt och eleverna vill avvika någonstans, exempelvis stanna i Gullmarsplan, åka hela vägen till Skarpnäck mm. Då gäller det att de har eget giltigt färdbevis, de behöver använda detta när de går igenom spärrarna. Prata gärna med ditt barn om detta. 

Ni var kanonduktiga på fysik-examinationen!! Fortsätt så. /Minna

Industrialism-prover kommer vara vecka 45, för att ni har inte hunnit lära er allt viktigt än. /Thomas


Engelska

Ingen läxa

Spanska 

Text och glosor kapitel 5. Skriftligt läxförhör.

Matte/NO

I NO:n gick vi i tisdags igenom försurning, vad det beror på och vad som händer rent kemiskt. En bild över försurning ligger på min flik den kommer ni ha nytta av när vi närmar oss ett prov på tisdag vecka 46. Ni fick med er åtta nya begrepp som ni ska kunna förklara nu på tisdag.
Kolväte 
NOx-gaser
SOx-gaser
Försurning
Svavelsyrlighet
Kalkning
Buffert
Jag vill också att ni ska träna på att förklara för en förälder/syskon varför det svider i ögonen när ni skär lök. Förklara med korrekta kemiska begrepp.

Laborationsinstruktionen som ni bör hinna med under labben ska lämnas in till mig senast fredag v.43.

I Matten tuffar vi vidare och tränar på att förenkla beräkningar för att de ska bli lättare att genomföra. Ett test för att se om ni har förstått kommer på måndag vecka 46. (Se planeringen på min flik)

Idrott och hälsa

Idrott inne, ombyte, skor och vattenflaska. /K

Musik: Vi har blivit klara med Afrika och Samernas musik. Nu har vi två större områden kvar innan det är dags för prov. Dagens låt presenteras av Karl. Reserv är Ylva. Material till uppgiften finns här.

Förhandsinfo v. 45

Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag:
Torsdag: 
Fredag:

Hälsar mentorerna Simona och Karin

Comments