Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev 42

Sjukanmälan sker före kl 8:00: Ring till 08/659 52 17

Allmän information

Den här veckan har vi haft en bättre matsituation i klassen, så fortsätter vi.

Glöm inte att det är föräldraråd kl 18 på tisdag.


Skolsköterskan är här tisdag, onsdag och torsdag.
Kuratorn är  här onsdag och torsdag

Det händer:

Måndag: 
Teater för klass 6-9 kl. 10 – 11 i mellanrummet. Othello spelas.

Tisdag:
Föräldraråd kl. 18.00 i 7:ans klassrum välkomna ni som är klassrepresentanter

Onsdag: Skolsköterskan och kurator är här

Torsdag: Skolsköterskan och kurator är här

Fredag: SO-prov :)

Ämnesinformation

Svenska

I svenskan jobbar vi nu med Nordiska språk och jag håller på att konstruera en lista på det eleverna förväntas lära sig. Vi har någon form av kontroll eller prov i vecka 45 eller 46. Det första språket är danska och vi har sett några kortfilmer och läst en novell på danska. Ganska svårt, tycker många och det är ju inte så konstigt, eftersom vi ju inte exponeras till danska särskilt mycket rent generellt i Sverige. Det är ingen läxa, men den som tycker det var roligt med danska, får gärna se fler avsnitt av "Greta Gris" , som heter "Gurli Gris" om du söker på "Youtube". Jag påminner också om hemläsningen och den rapport som ska skrivas till vecka 43. Här hittar du det som ska vara med. /Malin.

SO

Hörrni! På måndagslektionen som var tänkt som prov-lektion utgår då vi ska se en teater på skolan. Därför kommer vi ha provet på fredagslektionen istället. Ni ska plugga på kapitlet om "Information och kommunikation", till hjälp har ni ordlistan som ni jobbat med på lektionerna denna vecka samt power-pointen om pressfrihet som vi jobbat med förra veckan. Länk: SO 7an

Tema:Eleverna fick ett häfte i måndags om industrialismen i Sverige. Det kommer ett läxförhör på detta torsdag i  vecka 43. Häftet är grundligt behandlat i skolan och vi kommer naturligtvis att förbereda barnen så mycket som möjligt, så att inte hemmaläsningen blir för betungande. De som vill läsa i mycket gid tid, kan redan nu hitta häftet här. 


Engelska
 
Ingen läxa.

Spanska Ingen läxa.

Matte/NO

Vi har snart kollat av att alla känner till tre starka och två svaga syror. Nu kommer vi prata vidare om exempel från verkligheten. Hur vi har nytta av denna kunskap, vad är försurade sjöar, varför kalkar vi och hur påverkar biltrafiken detta miljöproblem?

I Matten hittar ni planeringen under min flik som vanligt, vi jobbar med stora och små tal, samt division och multiplikation med dessa.

Idrott och hälsa

Supersuccélektion i onsdags!!! Så fortsätter vi tycker jag :) Vi fortsätter med redskap och gymnastik-temat.
Idrott inne. Ombyte, skor, duschgrejer, vattenflaska. 

Förhandsinfo v. 43

Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag:
Torsdag: 
Fredag:

Hälsar mentorerna Simona och Karin
Comments