Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 41

Sjukanmälan sker före kl 8:00: Ring till 08/659 52 17

Allmän information

Matsituationen
Det har kommit fram att många i klassen tycker att matsituationen är jobbig. Det diskuteras mycket om vad som är "rätt mat" att äta. Att vara vegetarian eller vegan framhävs som det enda rätta vid lunchen. Detta har gjort att de som väljer att inte vara vegan/vegetarian känner sig utpekade och inte vill äta i klassrummet eller äta den mat som serveras till dem. Det här är inte OK och vi lärare har bestämt att ni inte får prata alls om mat i klassen, inte under lunchen men heller inte under dagen. Ni får diskutera andra frågor helt enkelt. Vi har märkt från en del att detta spiller över till andra områden och skapar en allmän osäkerhet att yttra sig eller tänka på ett sätt som inte är godkänt av alla. Det är alltså av väldigt stor vikt att man inte pratar om maten i skolan, även om vi förstår att det är en viktigt fråga.

Skolsköterskan är här tisdag, onsdag och torsdag.
Kuratorn är  här onsdag och torsdag

Det händer:

Måndag:

Tisdag: Skolsköterskan här

Onsdag: Skolsköterskan och kurator är här

Torsdag: Skolsköterskan och kurator är här

Fredag: 

Ämnesinformation

Svenska I svenskan har eleverna skrivit klart sina texter om en stil/argumenterande texter, men i nuläget saknar jag texter från: Mitras, Ruben, Stella, Gustav, Theo, Alva, Zack, Ossian och Pau. Jag lämnar tillbaka de jag bedömt i nästa vecka. Ingen läxa, förutom att läsa ut boken och skriva bokrapport. Se här. /Malin.

SO

Vi har tillsammans i klassen bestämt att måndag och fredagslektionerna nästa vecka är instuderingslektioner/repetitionslektioner inför provet. Provet kommer vara på lektionerna under vecka 42. SO 7an

Engelska Ingen läxa.

Spanska Ingen läxa.

Matte/NO

Idrott och hälsa

Idrott inne. Ombyte, skor, duschgrejer, vattenflaska.

Förhandsinfo v. 42

Måndag: SO-prov
Tisdag: Föräldraråd kl 18:00
Onsdag:
Torsdag: 
Fredag:

Hälsar mentorerna Simona och Karin
Comments