Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 40

Sjukanmälan sker före kl 8:00: Ring till 08/659 52 17

Allmän information

Arbetsro:
Vi har pratat en del om arbetsro på mentorstiden och i klassrummet sitter nu fem skyltar med exempel på olika ljudnivåer och när de kan tänkas passa. Arbetsro behövs i eget arbete och det behövs även att eleverna, när de ställer frågor eller räcker upp handen, talar högt, så att alla kan höra, eftersom vi även lär av varandra i klassrummet.

Uppgift till er föräldrar: prata med ungdomarna hemma om hur de bidrar/kan bidra på bättre sätt till arbetsron i klassrummet. 

SL-kort
Ibland är vi på utflykt med skolan och då händer det att elever vill stanna i stan eller hoppa av hemma istället för att åka tillbaka till skolan. Detta är okej för oss, så länge föräldrar godkänt det. Det som då skulle kunna uppstå är att barnet har åkt på skolans kort och blir stoppat i en kontroll i t.ex Hammarbyhöjden när hen kliver av. Det som gäller är då följande:
Alla elever som väljer att inte resa tillbaka till skolan med de vuxna, måste själva ha ett giltigt åkkort och dra det vid inpasserande, så att de inte råkar ut för böter.

Föräldraråd: Den 18 oktober kl. 18 är det föräldraråd. Ni föräldrar kan höra av er till klassrepresentanterna med förslag på ämnen för föreläsning nästa termin + eventuella andra frågor. Vi tog ju upp många bra frågor under föräldramötet som klassrepresentanterna kan ta med sig.

Skolsköterskan är här onsdag och torsdag.

Det händer:

Måndag: Fisknätet gör återbesök i klassen kl 10:00 viktigt att komma i tid

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Läxa i svenska: Maila/dela/skriv ut din argumenterande text eller text om en stil.

Fredag: 

Ämnesinformation

svenska

I svenskan har vi skrivit klart de argumenterande texterna/texter om en stil. Jag väntar på texter från:............


Tema Vi har Industrialismen som tema i höst och i detta tema ingår främst historia, teknik, teknikhistoria och fysik. I fysik och teknik lär vi oss främst om krafter och mekanik. Nu finns inläsningsmaterial, bildspel och en ämnesplanering för fysik-och teknikdelarna på Minnas sida här på hemsidan. Titta gärna på detta. Du har också fått kopior på sidorna i boken (boksidorna går att lyssna på på inläsningstjänst).

Engelska Ingen läxa.

Spanska Ingen läxa.

Matte/NO

Denna vecka är Elin i Spanien med nian och Matten och NO:n kommer undervisas av Minna och Thomas. I matten börjar ni så smått på nästa kapitel. Vi kommer att ha en provgenomgång när jag är tillbaka då ni får titta på era uppgifter och redovisningar och förbättra dem. Som ni så många gånger hört mig säga är att provet är en liten liten del, det är vad vi gör på lektionstid som är det viktiga, där lär ni er och jag ser att ni gör det.

I NO:n blir det baser ni jobbar med, när det finns ett underskott på protoner/vätejoner.

Läxa till vecka 41 är att lära er dessa 3 starka och 2 svaga syror:

Saltsyra – HCl

Svavelsyra – H2SO4

Salpetersyra – HNO3

Kolsyra – H2CO3

Ättiksyra - HAc


Idrott och hälsa

Idrott inne. Ombyte, skor, duschgrejer, vattenflaska. Vi ska bland annat fortsätta med racketsport. 

Förhandsinfo v. 41

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: 
Fredag:

Hälsar mentorerna Simona och Karin
Comments