Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 39

Sjukanmälan sker före kl 8:00: Ring till 08/659 52 17

Allmän information

På förekommen anledning vill vi informera om att skolan inte beviljar ledighet för att gå på/köa till musikevenemang eller andra aktiviteter av nöjeskaraktär. Det har tyvärr inträffat vid ett flertal tillfällen redan denna termin att elever/föräldrar begärt ledigt för dessa ändamål och vi hoppas att ni föräldrar hjälper era barn att prioritera skolarbetet.

På måndag är det mijlöråd kl. 13.00 i personalmatsalen.

Sjuksköterska har öppen mottagning på onsdag och torsdag.

Det händer:

Måndag:

Tisdag: Stadsvandring med temat, OBS utomhus. Matteprov

Onsdag: Idrott inne i Skarpnäck

Torsdag: 

Fredag: 

Ämnesinformation

Svenska

I svenskan har eleverna börjat skriva argumenterande texter. Det var ganska rörigt på lektionen och många hade svårt att komma igång, trots grundlig genomgång. Jag har lagt in informationen på min flik här. /Malin.


Tema

På tisdag ska vi på stadsvandring med guide från Stadsmuseum. Ha bra skor på dig för vi går i 2 timmar, ta gärna med vatten och frukt. Före lunch går ni i skolan som vanligt. Vi samlas 12.30 i klassrummet för avfärd mot Slussen och slutar efter vandringen. Ni har ingen spanska.

Engelska

Läsning av "The Wave pågår. Ingen läxa under tiden.


Spanska

I veckan som har gått har vi gjort klar kapitel 3. Ingen läxa till vecka 39.


Matte/NO

på tisdag kommer vi att köra ett matteprov på det vi hittills har lärt oss under terminen. Det är uppställningar med de fyra räknesätten, negativa tal, och att kunna växla mellan bråkform - blandad form - decimalform och räkna addition och subtraktion med dessa. Vi ska även vara säkra på hur vi avrundar olika tal.

Vi har nu lärt oss hur atomer, joner och molekyler fungerar (förklara gärna för en förälder varför två elever med pennor i bakfickorna blir glada när de får hålla i samma pennor) Nu till veckan ska vi äntligen gå in på protongivare, protontagare och koncentration av vätejoner. 


Textilslöjd:


Idrott:

Från och med denna vecka börjar vi vara inomhus på idrotten. Ombyte, inneskor och vattenflaska ska tas med för att kunna delta på bästa sätt i undervisningen.

Förhandsinfo v. 40

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: 
Fredag:

Hälsar mentorerna Simona och Karin
Comments