Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 38


Sjukanmälan sker före kl 8:00: Ring till 08/659 52 17

Allmän information

Idag fredag 16/9 är Karin sjuk och Simona ledig, så mattefröken gör ett litet gästspel här i ert veckobrev, hon vet ju inte hur det brukar se ut, men det funkar ju ändå :)

I veckan har vi en uppstart på USA-temat på måndag, det innebär att måndagens matte och SO går bort. 

Skolsköterskan har öppen mottagning onsdag och torsdag.

Det händer

Måndag: USA-start. Ni börjar kl.9 som vanligt och har mentorstid till 9.30, sedan ska ni på de olika stationer inom USA temat.

Tisdag:ha läst om joner.

Onsdag: NO-labben in

Torsdag: 

Fredag: 

Ämnesinformation

Svenska

Vi har gjort två övningar till boken "Låt isbjörnarna dansa" i veckan. Den ena var en läsförståelse-  och ordkunskapsövning och den andra var en analys av två miljöbeskrivningar. Det har gått bra, men många är trötta, särskilt på min torsdagslektion och igår somnade tre barn faktiskt när jag läste. Gulligt och mysigt att min undervisning har en så lugnande inverkan, men viktigt att hänga med i boken och göra övningarna. Skicka gärna med peng eller mellis på torsdagar, eftersom de efter min lektion också ska orka med engelska. /Malin.

Engelska

Läsning av "The Wave" pågår. Ingen annan läxa i engelska under tiden.

Spanska

Att träna fraser från kapitel 3 (kunna säga "Jag bor i ...", "Jag kommer från..." osv.) Skriftligt läxförhör nästa gång!

Matte/NO

I NO:n har vi för tillfället två läxor. Strawberries ska ha lämnat in sin labbrapport under vecka 37 (ett gäng saknas!! (Theo, Simon, Zack, Hedda, Karl, någon av er har lämnat in men glömt namn) Under vecka 38 ska Raspberries också lämna in sina labbrapporter.

Dessutom vill jag att alla läser igenom de tre sidorna om joner som jag har lagt under min flik (och lagt i pappersform i NO-lådan)

I Matten kommer vi att jobba med avrundning och överslagsräkning innan vi har ett prov på tisdag vecka 39.

Textilslöjd: Eftersom vi har fokus på återvinning detta läsår, vill jag be alla elever att någon gång under terminen ta med något avlagt klädesplagg eller textilt material som kan återvinnas t.ex. sy om till ett nytt klädesplagg eller annat slöjdalster. Du kan också ta med något som du lagar, syr i knappar, laga hål etc.


Idrott:

Från och med denna vecka börjar vi vara inomhus på idrotten. Ombyte, inneskor och vattenflaska ska tas med för att kunna delta på bästa sätt i undervisningen.

Förhandsinfo v. 39

Måndag: Miljöråd
Tisdag: Matteprov
Onsdag:
Torsdag: 
Fredag: 
Comments