Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 12

Sjukanmälan sker före kl 8:00: Ring till 08/659 52 17

Allmän information

  • Utvecklingssamtalen sker under 11 och 12. Tänk på att använda tiden till ditt samtal ordentligt. Utvecklingssamtalen är till för att prata om hur du ska ha de så bra som möjligt i skolan och hur du ska lära dig maximalt.
  • Skolsköterskan har öppen mottagning på onsdag och torsdag.

Den här veckan har 6an gjort miljöfilm, kolla miljöbloggen.

Det händer:
Måndag: 
Tisdag:  Temaläxa, se nedan.
Onsdag: 
Torsdag:  OBS, samling vid skolan klockan 9 och ta med matsäck vi ska på utflykt. Läsläxa, svenska, se nedan.
Fredag: Läxa i svenska: dela/skriv ut/lämna in era berättelser, Läxa i engelska, Hörförståelse prov i spanska

Ämnesinformation

Svenska

I svenskan har vi nu bestämt att alla ska vara klara med sina noveller/texter senast fredag nästa vecka. Alla har haft MINST 6 lektioner på sig till detta i skolan, så det ska inte vara massa hemjobb (jag tjatar om detta, men det är viktigt att alla försöker nyttja tiden, så de kan få hjälp i skolan av mig). Vi har även börjat läsa en dystopi, "Blå tråd" av Lois Lowry, som eleverna kommer att behandla i dramaundervisningen. Kortare läsläxor till varje torsdag framöver och de barn som ÄLSKAR att läsa får gärna ha en parallell bok att läsa i. Läxa till vecka 12 är att ha kommit fram till kapitel 6. /Malin.


Tema

På torsdag ska vi på utflykt till Aquaria med temat. Vi ska lära oss tropikerna, regnskog och Mangrove.

 Läxa: Nu ligger anteckningar och Minnas presentationer på Minnas sida. Du har i läxa att gå in på hemsidan och kolla igenom de filer som ligger där. /Minna


SO

Nu har vi dragit igång arbetet med geografi och Europas länder och huvudstäder.
Ni som ska komplettera testet på Så styrs Sverige får göra det på fredag. Ni fick veta i fredags vilka ni var. Om du inte var på lektionen så kontakta mig för att se om du behöver komplettera eller ej.

Vi har bestämt att nästa vecka är repetitionsvecka plus att några ska göra komplettering av Så styrs Sverige på fredag.

Veckan efter det, alltså v.13 är det test på land och huvudstad siffrorna 1-27 på måndagslektionen och på fredagslektionen är det test på 28-53.

Här är länkarna till webmagistern och seterra SO 7an hem och plugga på och repetera. Ett tips är att haka upp länder och huvudstädernas namn på olika saker som vi gjorde på lektionen idag. Det här med Malta - Valetta och glassen :)

Engelska

Denna vecka har vi fortsatt jobba med kapitlet Food. Vi har jobbat i övningsboken s. 27-33. 

Läxan till fredag är att läsa flera gånger texten The future of food s.26-27 och kunna glosorna på s.26. Skriftligt läxförhör förekommer där du ska skriva glosorna på engelska och översätta några meningar på engelska valda ur texten till svenska.

Idrott och hälsa

Jobba på med livstilssförändringen och var noga med att följa min mall som jag lagt upp på er idrottsflik nu. Ni måste bli bättre på att följa mina instruktioner. Idrott & hälsa 7an

Musik

Vi jobbar vidare med gitarrspel och andra komponenter till stafettensemblen. Snart är det dags att sätta ihop allt. Dagens låt förbereds av Isak A och Zack.

Matte/NO

På måndag är min plan att ni ska få tillbaka matteproven, och att vi går igenom dem tillsammans. På tisdagen kör vi igång med kapitel 6, bråk och procent.

I NO:n har vi jobbat med alla delar som jag tänkt i fysiken. Lektionen vecka 12 ägnas åt att jobba med frågor och lektionen vecka 13 kommer vi att ha ett fysikprov på elektroniken där frågorna är en viktig grund. Har ni varit med på lektionerna och förstått är det inga problem med detta prov.


Spanska

I spanskan har vi kollat på den spännande filmen Tres metros sobre el cielo (2010) medan vi gjorde det muntliga provet. 

Ingen läxa, men vi har hörförståelse prov på fredag. Du behöver inte plugga till denna typen av prov. I allmänhet, om man vill förbättra sin förmåga att förstå spanska och öka sitt ordförråd går det utmärkt att kolla på spanska filmer t.ex. på sidan http://wlext.net/ Där hittar du olika spanska filmer och series från olika länder som Argentina, Mexiko, Kolombia osv., med engelsk undertext.


Förhandsinfo nästa vecka

Måndag: 
Tisdag: Fysikprov
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 

Hälsar mentorerna Simona och Karin
Comments