Klasser‎ > ‎Årskurs 7‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 11

Sjukanmälan sker före kl 8:00: Ring till 08/659 52 17

Allmän information

  • Utvecklingssamtalen sker under vecka 11 och 12. Tänk på att använda tiden till ditt samtal ordentligt. Utvecklingssamtalen är till för att prata om hur du ska ha de så bra som möjligt i skolan och hur du ska lära dig maximalt.
  • Skolsköterskan har öppen mottagning på onsdag och torsdag

Det händer:
Måndag: Frivilligt svenskstöd efter slöjden
Tisdag: Muntligt prov i spanska
Onsdag: matteprov
Torsdag: 
Fredag: Engelska läxa (dialog), Muntligt prov i spanska

Ämnesinformation

Svenska

Jag var sjuk hela förra veckan, så texten måste inte vara klar i slutet av vecka 11, som tidigare annonserats utan vi pratar igenom det hela på onsdag, när vi ses igen Om du inte kommit igång är det dock viktigt att du försöker hemma och annars finns jag för stöd och hjälp (eller extra skrivtid för den som vill) efter slöjden på måndag i ert klassrum. /Malin.Tema


SO

Nu har vi haft test på Så styrs Sverige och ska gå över på geografi och kartkunskap med fokus på Europa. Jag vill att ALLA tar med sina SO-böcker till måndagslektionen då jag sa börja använda dem med 6an på tisdag. GLÖM INTE!!! /K

Engelska

Vi har börjat jobba med kapitel 2, som heter Food. Läxan i engelska till fredag är att skriva en dialog där du är på en restaurang och du antigen beställer mat eller du överklagar maten som du fick. Kolla i boken på texten s. 20-21 och använd nya ord och uttryck därifrån i din dialog. 

Spanska

I spanskan kommer vi att kolla på den spanska filmen Tres metros sobre el cielo (2010) medan jag tar ut grupper och gör det muntliga provet i spanska. Du får ha med stödpappret som jag har delat ut och som även finns HÄR. Läxan i spanskan är att förbereda till det här provet.

Här är ordningen för båda dagar:

Tisdag

1. Ossian och Isak A.

2. David och Kasper

3. Ville, Theo och Edith

4. Isak T. och Mitras

5  Carmen och Zack

Fredag

6. Alicia och Ylva

7. Paulina, Alva och Vera

8. Simon och Ruben

9. Hedda och Cornelia

10. Stella och Gustav


Idrott och hälsa

Livsstilsförändring

Nästa vecka på fredag den 17/3 ska du ha satt upp ett mål och tänkt ut en livsstilsförändring som du ska jobba med under 4 veckor. Följ planen som vi gick igenom på lektionen och som du kan hitta  här

Du kan även hitta tillhörande infohäfte här

Musik

Från och med nästa vecka fram till veckan efter påsklovet kommer jag att ha med mig en musiklärarstudent från musikhögskolan. Han heter Paul och ska göra sin första praktik.

På musiklektionerna är vi på gång att få ihop den stora helklassensemblen. /Ingela 

Matte/NO

Nu har det varit lite tokigt med matte och NO-lektionerna ett tag, studiedagar, teaterträning med mera, men nu blir det som vanligt igen och på onsdag kommer vi att ha det där matteprovet vi röstade om. Det handlar om att jag ska se så att ni har förstått uttryck och ekvationer. Vi är noggranna, skriver snyggt och ser till att vi har med vår variabel i varje steg. Det blir på onsdag förmiddag, och efter det kommer alla ha NO då Elin C är borta. I NO:n ska vi jobba i två veckor till ungefär innan jag ska kolla så att ni har förstått viktiga samband och funktioner med elektricitet.

Förhandsinfo nästa vecka

Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 

Hälsar mentorerna Simona och Karin
Comments