Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎

veckobrev 7

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna
På föräldramötet pratade vi om föreläsningen av Liv Svirsky till och börja med. Därefter drog vi kalendariet för terminen

Vecka 9 (26 februari – 2 mars) sportlov

Onsdag 7 mars planeringsdag, skola och fritids stängt

Vecka 14 (2-6 april) påsklov

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Torsdag 31 maj Temacafé 8-9an

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning


Vi pratade också om insamlingen till resan, det är Alicias, Alvas och Isak Ts föräldrar som samordnar denna termin men ALLA måste bli bättre på att hjälpa till vid insamlingstillfällena. Detta är ett gemensamt jobb för er elever med stöd av föräldrarna. Denna termin är kan en säga sista chansen att dra in pengar. Ni har fått städområden i Bagis och vi bestämde att ni ska ses för gemensam städning söndagen den 22a april så boka in detta redan nu. Alla kommer behöva hjälpa till. 

Vi pratade också om att sälja korv på Riksrådsvägens vårstädning (som ni gjort förut) samt sälja sockervadd på Bagisloppis. Ni har också ett till temacafé denna termin att sälja fika och mackor och kaffe på. 

Denna vecka:
Måndag:  
Tisdag:   läxa i svenska: ha skrivit upp lite fakta som stödjer din argumentation.
Onsdag: Läsläxa i svenska: läsa till sidan 261. Hallongruppen HKK teorilektion, du behöver ha HKK boken i skolan.
Torsdag: 
Fredag: 

Ämnesinformation
Matte/NO: 
Vi har labbat med amylas och nu är det bara Jordgubbarna kvar som ska spotta och unersöka amylasets funktion. På måndag ska vi jobba med fetter och lära oss skillnad mellan cis- och transfetter samt läsa vad olika källor säger om mättade/omättade fetter. Läxa till måndag vecka 8 är att skriva klart era fem frågor som ni hittar i teacher dashboard med er inloggning.

I matten har vi lärt oss formeln för cirkelns area och tränar vidare med det även på tisdag. Planeringen ligger på min flik på hemsidan.

Svenska:
I svenskan har eleverna börjat skriva en argumenterande text. Läxa är att leta fakta som stödjer ens eget argument. Jag har lagt en planering här.

Spanska: Eftersom jag varit sjuk så har vi samma läxa i spanska som vi hade till på onsdagen. 
https://glosor.eu/ovning/la-liebre-y-la-tortuga.8013223.html
vill också påminna om läsförståelsen som vi har innan lovet på onsdagen. Den kommer att handla om två ungdomar som reser i Spanien. 

Engelska: Eftersom jag varit sjuk så har vi samma läxa i engelska som vi hade till på tisdagen. 
https://glosor.eu/ovning/daniel-tammet.8013201.html


SO:


Idrott och hälsa: 
På idrotten är vi i Skarpnäck och lektionerna leds av Nilla och Emelie som är mina lärarkandidater, de läser till lärare i idrott och hälsa och gör VFU hos oss. Jag är med på lektionerna också men håller mig i bakgrunden. /Karin

Hem- och konsumentkunskap: 
Ta med Hkk boken om du har den hemma till onsdagens lektion, du behöver den då vi ska arbeta med en skrivuppgift på lektionen. Uppgiften ligger här Hem och konsumentkunskap åk 8om du var sjuk v. 6 eller v. 7 och ska göra uppgiften hemma. 

Textilslöjd:
Se till att har en idé med dig till veckans lektion, om vad du ska göra som ditt förvaringsprojekt så att du snabbt kommer igång med arbetet. Du måste ha med dig mått om du behöver dem. Uppgiften och idépresentation finns här åk 8 textilslöjd


Musik: 


Tema:

Nästa vecka
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 


Bästa hälsningar
Johanna och Karin
Comments