Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎

veckobrev 6

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna

Pedagogiskt möte mån 5/2. Eleverna börjar kl 10.00. 
Föräldramöte tis 6/2 kl 18.00. Psykolog håller föredrag om ungdomars psykiska hälsa. 


Denna vecka:
Måndag:  eleverna börjar kl 10.00. 
Tisdag: engelska-glosor! elevråd kl 13.00. Föräldramöte kl 18.00. 
Onsdag: Läsläxa i svenska: hunnit till sidan 199 i boken och vara beredd på att diskutera frågor, se länk nedan.  spanska-glosor!
Jordgubbsgruppen HKK,
Torsdag: miljöråd kl 13.00
Fredag: 

Ämnesinformation
Matte/NO: 
Nu är vi igång med kapitel 4 i matten, nu blir det geometri. Vi ska lära oss om area och volym, och har vi tur kan det bli en pythagoras sats också. planeringen ska jag dela ut på tisdag. Den finns på min flik

I NO:n labbar vi omgång 2 med stärkelse, Hallonen får börja spotta på onsdag :) Vi kommer inte ha läxa att skriva rent NO-labb, men däremot kommer det bli en läxa att skriva en text om fetter när vi lärt oss det.


Svenska:
Jag tycker boksamtalet förlöpte fint i onsdags. Eleverna delades in i mindre grupper och spelade in samtalen på diktafon. Jag kommer låta eleverna turas om att vara samtalsledare och byta grupper varje gång. Samtalen var seriösa, säger jag, som nu lyssnat på samtliga. Vad roligt att höra allas åsikter och viktig träning för dessa elever att träna på samarbete mellan sådana de inte väljer själva. På tisdagar ska vi fortsätta med argumentation och det ska bli debatt och argumenterande text. Här finns en länk till nästa veckas frågor, så att en kan förbereda sig om en vill. /Malin.

Spanska: läxa: https://glosor.eu/ovning/la-liebre-y-la-tortuga.8013223.html

Engelska: läxa: https://glosor.eu/ovning/daniel-tammet.8013201.html


SO:


Idrott och hälsa: 
 Jag är tillbaka! Vi kommer vara inne i Skarpnäck. 
Under 5 veckor kommer jag ha två lärarkandidater (Emelie och Nilla) som utbildar sig till lärare i idrott och hälsa på GIH. De kommer att hålla i lektioner med er. Så spännande och kul tycker jag :) /Karin


Hem- och konsumentkunskap:
 Teori lektion, skrivuppgift denna vecka, se till att ha HKK- boken i skolan och att du har sett filmerna om näring , länkar finns här. Hem och konsumentkunskap åk 8.

Musik: 


Tema:

Nästa vecka
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 


Bästa hälsningar
Johanna och Karin
Comments