Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎

veckobrev 18


Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna
Hej! Precis som jag skrev i förra veckobrevet så ordnar skolan en Afrikadag Fredagen den 4 maj, en Afrikainsamlingseftermiddag/kväll
mellan 17-20.

Pris: 100 kr / vuxen ( = gymnasiebarn och uppåt) Det kommer finnas utställningar och titta på samt lite övriga aktiviteter. En smakportion Afrikansk maträtt ingår i entrépriset samt årets teaterföreställning med högstadieelever. Mer info kommer senare, men vi vill ha förhandsanmälan för att kunna beräkna maten. Insamlade medel går till Afrikagrupperna.

Varmt välkomna! Maila Johanna senast måndag hur många ni kommer.


Denna vecka:
Måndag:  
Tisdag:  lediga!
Onsdag: spanska-glosor!
Torsdag: 13.00 miljömöte
Fredag: Afrika-dagen! 17-20. 

Ämnesinformation
Matte/NO: 
Vi avslutar kapitel 6 sannolikhet och statistik på onsdag med någon form av test. Förberedelser är att ni ska ha varit med på lektionerna vi har haft och gjort det ni ska. Det vill säga kunna uttrycka sannolikheten för att något ska ske, kunna beräkna sannolikhet om något händer i två steg, tex att vi tar en godis ur en påse och sedan en godis ur en annan påse. Ni ska kunna avläsa och tolka tabeller och diagram, ni ska kunna ta ut medelvärde och median därifrån och kunna hantera cirkeldiagram.

I NO:n kommer vi att ha sista lektionen om akustik och lära oss om ekolod och dopplereffekt. Efter måndagens lektion kommer ni få läxa att se en youtubefilm och förklara den skriftligt.


Svenska:
I svenskan har vi arbetat med närläsning av två skräcktexter och jag tänker att vi ska fortsätta med gemensamma läsupplevelser även i nästa vecka. Jag har dock varit lite irriterad  (nej, precis, det brukar jag inte vara) på att somliga i åttan är i en så kallad gnällperiod och klagar över att "allt" är jobbigt. Det blir liksom inte så mysiga lektioner då, så ni kan ju, efter bästa förmåga, försöka peppa ert barn och fråga om hen kan tänka sig att jobba på lite mer fokuserat med svenskan. Vi har ju så pass lite svenska per vecka. /MalinSpanska: vi ska repetera lite grundläggande saker inför nian. här är veckans glosor: glosor v.18. Vi har en hörförståelse vecka 19 och här är glosorna som man kan öva på. Det är en blandning av alla möjliga glosor från åk 6-8; hörförståelse

Engelska: på måndag ska vi kolla klart på Extremely loud and incredibly close och på tisdag är vi lediga. 


SO:


Idrott och hälsa: 
 Kläder efter väder är det som gäller från och med nu.

v. 18 ute orientering
v. 19 lediga Kristi himmelsfärd
v. 20 jag är på Vindalsö med 5an så ni har vikarie. 
v. 21 ute med mig
v. 22 ni jobbar med temacafé hela dagen så ingen idrott
v. 23 sista lektionen med mig (snyft)

Så som ni ser har vi totalt 3 lektioner med mig kvar på terminen och det ska vi ta vara på.

Hem- och konsumentkunskap:
Andra halvan av Jordgubbsgruppen tillagar piroger.  


Musik: Dagens låt förbereds av: Kasper, Mitras och Edith


Tema: 

V 19
Måndag:
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 


Bästa hälsningar
Johanna och Karin

Comments