Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎

veckobrev 17


Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna
Hej hopp allihopa!

På fredag är det raketenloppet och då ses vi klockan 9.00 i klassrummet, ombytta och kl 11.00 är det lunch. 

Fredagen den 4 maj ordnar skolan en Afrikainsamlings eftermiddag mellan 17-20 Pris: 100 kr / vuxen ( = gymnasiebarn och uppåt) Det kommer finnas utställningar och titta på samt lite övriga aktiviteter. En portion Afrikansk maträtt ingår i entrépriset samt årets teaterföreställning med högstadieelever. Mer info kommer senare, men vi vill ha förhandsanmälan för att kunna beräkna maten. Insamlade medel går till Afrikagrupperna.


Hej alla föräldrar!
I måndags berättade vi för klassen att jag kommer att ta över mentorsskapet tillsammans med Johanna när Karin går på föräldrarledighet. Jag känner klassen sen åk 4 tycker jag det ska bli roligt att dela sista året med dem. Jag undervisar som vanligt och träffar dem  i HKK och slöjd. Om någon vill kontakta mig redan nu så är det bara att höra av sig via mail. Mvh Cecilia Ehnborg!

Denna vecka:
Måndag:  spanska-skrivprov. 
Tisdag:  
Onsdag: Hkk Hallongruppen lagar Piroger
Torsdag: Tema, uppföljning Hammarbyverket.
Fredag: Raketenloppet på förmiddagen. ni börjar 9.00 i klassrummet! 

Ämnesinformation
Matte/NO: 
I matten är många av er färdiga med ämnesstoffet som finns i boken när det gäller statistik och sannolikhet, och jag har dragit ut några fler stenciler att jobba med. Vi fortsätter med detta på tisdag(med mig) och onsdag(då med Jörgen)
I fysiken kommer ni på måndag få jobba med text och frågor.

Svenska:
Oj, oj, oj, vilken fin lektion vi hade i tisdags morse! Eleverna kom till festdukat långbord, mer eller mindre uppklädda och höll sina hyllningstal. Respekt visades och applåderna var hjärtliga. Vi ska gå vidare i svenskan med att närläsa och diskutera olika skönlitterära texter. /MalinSpanska: vi har skrivprov på måndag och vi har gått igenom på lektionerna och övat gemensamt. För inspiration kan man titta i textboken på sidorna: 36-37 och 86-87.  Det som kommer att testas är om man kan använda perfekt.  Texten ska heta: Las vacaciones: exempel på vad man kan skriva om: 
¿dónde hás estado? ¿Cómo has ido allí? en coche, en avión, en autobús, en tren, en bicicleta, a pie ¿Cúanto tiempo has estado allí? un fin de semana, unos días, una semana, un mes ¿Con quién has estado allí? con mi hermano/a, unos amigos, mi mejor amigo/a, mi novio/a, Penélope Cruz. ¿Qué has hecho? visitar museos, esquiar, tomar el sol, hablar mucho español, ir de compras. ¿Has comido bien? ¿Quieres ir allí otra vez?

Engelska: vi har precis avslutat samarbetet med svenskan och ska fortsätta med new york, new york i spotlight. 

SO:


Idrott och hälsa: 
Vi är ute denna vecka. Kläder efter väder är det som gäller. Vi ska ägna åt oss konditionsträning och löpteknik. 

På fredag är det Raketenloppet. Samling kl 9 i klassrummet. Kom ombytta till skolan och med ett glatt springhumör.

v. 18 ute orientering
v. 19 lediga kristi himmelsfärd
v. 20 jag är på Vindalsö med 5an så ni har vikarie. 
v. 21 ute med mig
v. 22 ni jobbar med temacafé hela dagen så ingen idrott
v. 23 sista lektionen med mig (snyft)

Så som ni ser har vi totalt 4 lektioner med mig kvar på terminen och det ska vi ta vara på.


Hem- och konsumentkunskap: 
Hallongruppen tillagar piroger, halva gruppen lagar halva är assistenter och kamratbedömare, vill du öva hemma finns recept här.Hem och konsumentkunskap åk 8Musik:  Nu har båda grupperna visat sina blueskompositioner. De har gjort jättefina jobb med kluriga texter. Nu ska vi samla ihop 
musikhistoriaområdet vi jobbat med under året plus titta lite översiktligt på jazzmusik. Sedan blir det prov. Dagens låt förbereds av Kasper, Edith, Mitras och David. /Ingela


Tema: 
Vi har uppföljning, reflektion, kunskapstest efter Hammarbyverket. Du kan hitta dokument i temamappen, arbetsområde energi.
Temaredovisningen om energi kommer vara den 31 maj. Det är 8orna som håller i fikat.

V 18
Måndag:
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 


Bästa hälsningar
Johanna och Karin
Comments