Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎

veckobrev 16


Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna

Hej alla barn och föräldrar,


Det är nu 7 år sedan jag började här på Raketen och dessa år har gått fort. Jag började som biträdande rektor, men tog över rektorsrollen efter Mario

för 3 år sedan. Trots att arbetet med att leda barn och personal här är något av det bästa jag gjort under min yrkeskarriär, har jag nu fattat det svåra beslutet att lämna denna fina skola för annat arbete i höst. Jag kommer att arbeta vårterminen ut och till hösten ska en ny rektor finnas på plats.


Vänliga hälsningar

Ewa


Afrikadag 4/5 mellan kl 17-20.
Vi kommer ha en insamlingskväll på Raketen för att samla in pengar till Afrikagrupperna.  Det kommer finnas mat, bildutställning, google-safari
m.m samt att de elever på högstadiet som valt drama som kulturval kommer att spela upp sin teater. Mer info om denna kväll kommer skickas
ut senare men skriv in datumet i kalendern redan nu.


Skolsköterskan öppen mottagning mån+ons.

Matråd tisdag kl 13:00


Denna vecka:
Måndag:  besök från SYV kl 09:45!
Tisdag:  book presentation! Hålla tal i svenskan! Se nedan.
Onsdag: HKK Jordgubbsgruppen bakar piroger.
Torsdag: Tema/läxa
Fredag: Jordgubbsgruppen ska till Hammarbyverket på tematid.

Ämnesinformation
Matte/NO: 
Nu har jag äntligen skrivit ut er planering för kapitel 6 som vi jobbar med och vecka 18 har jag bokat in ett litet matteprov på sannolikhet och statistik. Men vi har ett gäng lektioner kvar på det området innan dess.

I NO:n satte vi i måndags igång med akustik. Vi har lärt oss att ljud är förtätningar och förtunningar i luften och att ljud uppkommer av en vibration. Ingen läxa än, men så småningom kommer ni troligen att få läxa att se korta klipp på youtube. För er som inte lämnat in fetterna eller sammanfattningen är deadline fredag 20/4 sedan har ni försummat era chanser. Glöm inte att klicka på submit.

Ni elever vet ju redan att jag (Elin) har en njure som spökar och gör att jag har ont från och till. Nu under våren kommer jag bli sjukskriven på deltid för att gå en kurs i smärthantering (ACT) och lära mig att hantera smärtan bättre och förhoppningsvis kunna trappa ner på smärtstillande. Detta kommer göra att jag är borta på onsdag förmiddag och fredag eftermiddag, samt sporadiskt några andra tillfällen. Jag kommer dock vara på skolan den största delen av veckan, men ersättas av vikarie ibland. 


Svenska:
På grund av sjukdom kunde vi inte ha vår fantastiska tallektion i onsdags, utan den äger rum på tisdag klockan 08.50 och alla måste vara där minst 10 min innan, så att vi verkligen kan köra igång. Alla ska vara finklädda och ha sina tal/manus/kort redo med sig. Välkomna! På onsdagens lektion gör vi så att vi presenterar boken på svenska och jag tänker ut några käcka frågor som eleverna får svara skriftligt på. Dessa frågor blir inte samma som Johannas nedan, men det handlar alltså om samma bok. /Malin


Spanska: vi fortsätter med kap 10 och förbereder inför skrivningen med perfekt. 

Engelska: På tisdag ska ni presentera boken ni har läst på engelskan och svenskan i en liten grupp. Det här ska eran bokpresentation innehålla:
  1. The Structure of your Book presentation

The following is a basic structure that should be successful for novels:

  1. Title, author, year of publication

  2. Genre (What type of story is it? e.g. Young Adult, Humour, Ghost, Horror, Romance, Thriller, Sci-Fi, Fantasy)

  3. The setting (Where does story take place? If it is not set in the present, say when … Is the setting important to the story?)

  4. The main characters (describe them, comment on their personality, behaviour, relationships and how they change as a result of their experiences)

  5. The plot (summarise what happens; do not bore your audience with every detail)

  6. Conclusion (sum up what you liked about the book; possibly mention others in the same series or by the same authorSO:


Idrott och hälsa: 
Vi fortsätter vara inne i Skarpnäck. 

v. 16 inne (friidrott: höjdhopp och sprint) + kondition. 
v. 17 inne sista gången. Löpteknik och konditionsträning. Raketen loppet är på fredagen. 
v. 18 ute orientering
v. 19 lediga kristi himmelsfärd
v. 20 jag är på Vindalsö med 5an så ni har vikarie. 
v. 21 ute med mig
v. 22 ni jobbar med temacafé hela dagen så ingen idrott
v. 23 sista lektionen med mig (snyft)

Så som ni ser har vi totalt 5 lektioner med mig kvar på terminen och det ska vi ta vara på.

Hem- och konsumentkunskap:
Pirog baket går till så att halva gruppen tillagar piroger andra halvan assisterar, ger goda råd och kamratbedömer arbetet. Nästa tillfälle byter ni plats.Musik: Se till att ni har övat på era blueslåtar för nästa vecka är det uppspel! Alla i gruppen ska sjunga på gruppens låt. /Ingela


Tema:  Ta reda på hur huset där du bor är uppvärmt och var du får elektricitet ifrån. 
Nu finns fakta om Hammarbyverket (min genomgång) i ert digitala arbetsrum ert workspace.
Det kommer så småningom ett kunskapstest om Hammarbyverket. /Minna

V 17
Måndag:
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: Raketenloppet


Bästa hälsningar
Johanna och Karin
Comments