Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎

veckobrev 13

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna
Hej hopp allihopa!

Vi går mot påsklov men jobbar på som vanligt enligt schemat måndag till torsdag. På fredag är ni lediga. 

På måndag och torsdag kommer skolsköterskan fortsätta ha hälsokontroller med er. 

På tisdag ska sista gruppen gå till ungdomsmottagningen på Gullmarsplan mellan kl 10-11. Grupperna sitter på tavlan. 

Denna vecka:
Måndag:  
Tisdag: Matteprov. Inget matråd, det skjuts upp och nytt datum meddelas senare. 
Onsdag: HKK helklass, konsumentkunskap
Torsdag: Musikläxa torsdagsgruppen
Fredag: LEDIGT

Ämnesinformation
Matte/NO: 
Det muntliga matteprovet var en hit tyckte de allra flesta (och Jag) så nu har jag verkligen fått ta del av ert resonemang för att komma fram till en lösning och att lyssna på varandra och komma på när ni hamnat fel. Vi har nu börjat jobba med sannolikhet och statistik som finns på kapitel 6 i boken. 

I kemin jobbade vi i veckan med lite sammanfattande uppgifter då ni fick klippa och klistra i gamla texter för att svara på frågorna. Förhoppningsvis insåg ni att vi har lärt oss jättemycket i kemin denna omgång. Många har lämnat in, men några ville fila vidare på frågorna hemma för att vara riktigt nöjda. Vi kommer i alla fall inte ägna mer lektionstid åt att skriva om organisk kemi nu, utan prata lite om kretsloppstänkande innan vi kör akustik efter påsk. 


Svenska:
I svenskan har eleverna jobbat på med sina tal och det kommer de få göra nästa vecka också och så tar vi den så kallade festen, alltså avslutningen på detta arbetsområde på onsdag i veckan efter påsk. Jag lägger in i elevernas mappar vad som ska vara med och lite goda råd. Jag påminner även om att alla ska läsa i en valfri bok som senare (i vecka 16) ska kunna redovisas på engelska muntligt och på svenska skriftligt. /Malin.


Spanska/Engelska:
Johanna har varit sjuk ons-fre denna vecka. 

SO:


Idrott och hälsa: 
Vi fortsätter vara inne i Skarpnäck. Glöm inte att ta med skor!!!!! 

Hem- och konsumentkunskap:
Hel klass teori denna vecka. Konsumentkunskap och planering av pirogbak, ett praktiskt individuellt prov. Recept ligger på hemsidan om du vill öva hemma.


Musik: Torsdagsgruppen med Lisa (min musiklärarkandidat) ska ha gjort färdigt 4 verser text och melodi så gott som klart så att ni kan börja repetera på lektionen. /Ingela


Tema: Mina lektioner i temat är teoretisk fysik, de handlar om hur man beskriver energi och räknar på energi. Det är självklart lite krångligt eftersom energi är krånglig. Mina tavelanteckningar, utvalda boksidor, och de flesta dokument jag har visat finns nu på ert workspace, alltså ert digitala arbetsrum i mappen tema/energi./Minna

V 15 efter lovet
Måndag: Ni börjar kl 10.
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 


Bästa hälsningar
Johanna och Karin
Comments