Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎

veckobrev 12

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna


Denna vecka:
Måndag:  
Tisdag: svenska: kunna berätta vilken bok du ska läsa/redan börjat läsa.
Onsdag: spanska-glosor! Jordgubbsgrupp HKK, teorileketion
Torsdag: idrott inne
Fredag: 

Ämnesinformation
Matte/NO: 
Nu har vi då provat ett muntligt prov med diktafoner vilket jag tycker verkade vara en bra redovisningsform. 
Vi kommer jobba med Pythagoras sats i några lektioner och sedan går vi över på kapitel 6 som handlar om sannolikhet och statistik. Vi kunde se på primproven att det var några som hade svårt för detta, så det blir ju mycket lägligt att ta det nu.

I NO:n vill jag lämna den organiska kemin bakom oss och övergå på akustik. Jag vet dock att några av er känner att ni vill ha en chans till att visa att ni är värda ett visst betyg, så jag tänker att vi pratar om hur det ser ut för just er innan vi beslutar om något eventuellt test.


Svenska:
I svenskan har vi nu lämnat boken och det var väldigt blandat vad eleverna tyckte om den. Några hyllar den och blev enormt berörda, andra blev uttråkade, men gemensamt var att alla fick någon form av känslor kring den, samt att samtliga kunde diskutera den på ett väldigt moget sätt, vilket ju var syftet med det hela. Det har varit tre diskussioner kring den och jag har nu lyssnat på samtliga av dem och det var rörande lyssning. Nästa bok är valfri, dvs eleverna ska välja en bok (från skolan, från en läsapp, från biblioteket eller hemifrån) och läsa minst den och gärna mer tills detta ska redovisas i vecka 16. Eleverna kommer att prata om boken på engelska med Johanna och skriva om den i svenskan med mig. Vi går vidare med ett muntligt arbetsområde nu i svenskan. Eleverna har fått information i sina mappar om detta . /Malin.

Spanska/Engelska:
I spanskan har vi börjat jobba med perfekt och kap 9. De har 14 glosor till på onsdag; glosor v.12
Jag har lagt in 2 prov den här terminen: 23 april (skriva) och 7e maj (hörförståelse)

I engelskan ska eleverna göra en muntlig bokpresentation av en bok de läst, antingen en bok skriven på engelska eller på svenska. Denna presentation kommer inte förrän i vecka 16 (se ovan under svenskfliken), men vi vill berätta om detta redan nu. Eleverna ska nästa vecka prata om filmen vi såg under internet-strejken och fortsätta med sin podd. 


SO:


Idrott och hälsa: 
 Vi fortsätter vara inne i Skarpnäck. Nu är det jag som tar över undervisningen helt. Jag vill se skor på allas fötter.

Hem- och konsumentkunskap:
Nu ska vi arbeta med konsumentkunskap och ekonomi. Vi ska se några filmer och göra några uppgifter kring detta. Om du missar den lektion ska du läsa  Kapitel 11 i HKK boken s. 223-235 . Länkar till filmerna ligger här Hem och konsumentkunskap åk 8
Ni ska också planera ert pirogbak som är en individuelluppgift. Själva baket går av stapeln efter påsk. Receptet kommer att läggas på hemsidan ifall du vill öva hemma.

Musik: 

Tema: Nu har alla elever sett en enkel elmotor och ska kunna förklara hur en elmotor respektive generator fungerar. Kanon. 
Vi har tema Energi och klimat.

Nästa vecka
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 


Bästa hälsningar
Johanna och Karin
Comments