Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎

Vecka 17

Veckobrev v.   

Sjukanmälan helst före kl. 8.00:  08/659 52 17 

Hej!

Jätteviktigt att ni lämnar in godkännandet om vaccinering!! Pernilla ska i veckan vaccinera mot difteri, stelkramp och kikhosta. Ta vara på erbjudandet och vaccinera era barn.

https://sites.google.com/a/kulturskolanraketen.se/intranet/miljoebloggen

Det händer

Måndag: FEST!! På svenskan idag är det dags att framföra festtalen. Matråd kl. 13.00

Tisdag: NO-läxa till labben blå gruppen. Röd grupp HKK(teori)

Onsdag: Mietek Grocher föreläsning kl. 9.00 - 11 samt eftersnack ca 12-13 Kom i tid!, om du vill köpa hans bok ta med 140 kronor i kontanter.

Torsdag: Vaccination mot stelkramp, difteri och kikhosta sker denna torsdag. 

Fredag: Raketenloppet, samling i klassrummet klockan 9. Lunch som vanligt.

Ämnen

Svenska: FEST!! Ja, minsann. Nu är det dags att tillsammans fira Anna, Leon, Astrid, Emrik och alla er andra! Vad spännande det ska bli att höra vilka priser ni fått, vilka ni gift er med och allt annat. Vi fixar rummet under lunchen och sedan är det #festligt. /Malin

Matematik: Vi har börjat med ett nytt kapitel om ekvationer. Du ska ha hunnit med avsnitt 5,1 denna vecka.

NO:  Vi håller på med akustik och optik. och nu finns en ämnesplanering på hemsidan.. Ni har alla fått böcker och kan läsa i förväg om ni vill. Det finns också en väldigt preliminär lektionsplanering och lektionsanteckningar. OBS, spara ditt spektroskop det ska vi använda flera lektioner.

NO Labb:  Du ska bygga ett spektroskop på lektionen. Instruktioner finns på youtube filmerna. Du måste se filmerna i förväg!! Du ska också ta med en gammal CDskiva och en kartong, t ex mjölkkartong. Se på filmerna och välj om du ska göra med toarulle, mjölkpaket eller flingkartong. 


YouTube-video


YouTube-videoSpanska/engelska

Vi har lyssnat på nyheter från London och sett den fantastiska, spanska thrillern "El Desconocido (2015)". Ingen läxa till nästa vecka. Glöm inte att du hittar serien Oregerlig (2017) på Netflix.

Idrott: På torsdag är det första lektionen ute. Då gäller kläder efter väder. Det kan vara varmt det kan vara kallt. Kolla vädret kvällen innan så du vet vad du bör packa för ombyte. Vi kommer träna kondition, löpning och utegym.

Hem och konsumentkunskap: Vi ser filmer om konsumentkunskap och ekonomi samt planerar Pirogprov. Recept finns på hemsidan här Hem och konsumentkunskap åk 8  för den som vill öva hemma.

Tema:

Mietek Grocher, överlevare från 2:a världskrigets koncentrationsläger kommer hit för kanske sista gången. 
Jag överlevde! är en självbiografi från 2001 som han skrivit. Boken behandlar Mieteks upplevelser i gettot i Warszawa under andra världskriget samt hans senare upplevelser i totalt nio olika koncentrationsläger.
Han har med sig ett antal exemplar av boken som han signerar och säljer för 140 Kr. Hör av er till era mentorer eller temalärare om ni redan nu vet att ni vill köpa en bok så att han får med sig rätt antal. / Thomas, Veronika, Elin

 SO:

Bild:
Sista lektionstillfället att färdigställa albumframsidan till "Soundtrack of my life" hela arbetet ska lämnas in onsdag 3/5 på Ingelas eller Veronikas bord. Albumframsida, låtlista och motivation till både framsida och låtval, se tidigare utdelat häfte. Matten med Minna utgår och ni kommer att  ha bild både före och efter lunch / Veronika

Musik: 

Slöjd: Ingen slöjd denna vecka.

Elevhälsa:

Kuratorn har samtal onsd-torsd.

Skolsköterskan har öppen mottagning onsd-torsd.

Nästa vecka

Trevlig helg önskar Minna och Cecilia!

Behöver ni kontakta oss är det lättast med e-post:

cecilia.ehnborg@kulturskolanraketen.se               minna.thullberg@kulturskolanraketen.se    

Mobiler: Cecilia: 0736270756, Minna: 0704548126

Comments