Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎

Vecka 13

Veckobrev v.  13 

Sjukanmälan helst före kl. 8.00:  08/659 52 17 

Hej! Vi såg en jättefin film och viktig film i torsdags. Kul för oss alla och Tack till Thomas som ordnade med biljetterna.

                                       Ändrat datum för avslutningen

Vi har i år blivit tvungna att ändra datumet för sommaravslutningen. Detta beror på att Raketens avslutning och musiklärare Ingelas sons studentavslutning infaller på samma dag. Istället för fredagen den 9 juni, kommer avslutningen därför att hållas torsdagen den 8 juni. Tid och programinnehåll blir därmed traditionsenligt,/ hälsar rektor Ewa

Vi har också mycket information från skolsköterskan:

Dels måste alla elever lämna in sina hälsorapporter, det saknas fortfarande från många. 

Dels så ska eleverna vaccineras mot stelkramp, kikhosta och difteri och båda föräldrarna måste underteckna medgivande. Viktigt viktigt att detta kommer in så att ditt barn kan skyddas mot dessa sjukdomar.

Som vanligt: kolla miljöbloggen https://sites.google.com/a/kulturskolanraketen.se/intranet/miljoebloggen

Läs också filen som vi bilagt här nedanför, den handlar om en slags sommarläger för ungdomar med kreativ programmering som fokus.

Det händer

Måndag: Läxa i svenska: Att dela texter, ni som inte gjort det. I skrivande stund är det Minna, Måns, Elias E, Ellen, och Isabella.

Tisdag: Läsförståelse i spanska, Blå grupp HKK Du ska ha läst igenom kapitel 6 och ha boken med dig,Röd grupp NO-labb.

Onsdag: Läxa i engelska (glosor)

Torsdag: 

Fredag: 

Ämnen

Svenska: Nu har eleverna börjat med att skriva ett hyllningstal till en klasskompis. Jag har gått igenom ordentligt, men det finns en Power Point på min flik här om någon behöver en extra genomgång. Planen är att talen ska skrivas och förberedas under fyra lektioner i skolan. Inbjudan till fest kommer snart! /Malin.

Matematik:  Du ska se till att du kan geometrikapitlet. På måndag den 3 april har vi muntligt geometriprov. Jag kommer dela in er i grupper om fyra och vi kommer vara i olika rum. Era samtal blir inspelade så att jag kan lyssna och bedöma vad ni kan. Ni får mer information på lektionen.

NO: Vi fortsätter med akustik och optik.

NO Labb: 

Spanska/engelska

I engelska har du glosor i läxa till onsdag. Du ska kunna orden från gloslistan i häftet med planeringen (Vocabulary - Parts of the House), första delen (från room till appartment). Skriftligt läxförhör.

I spanskan har du ingen läxa. På tisdag har vi läsförståelseprov (du behöver inte förbereda någonting). Jag hann inte klar med alla grupperna i tisdags, och däremot har några elever muntligt prov på onsdag: 1) Alva och Önska, 2) Anna, Alice och Ellen, 3) Måns och Emrik.

Idrott och hälsa: 

Träningsdagboken ska nu vara inskickad och klar.

Vi började med ett dansprojekt denna vecka som sträcker sig fram till v. 16. Gemensam introdans och sedan ska ni hitta på minst 4 8or i era grupper. Gruppindelning och låten hittar du här Idrott & hälsa 8an 

Hem och konsumentkunskap:  Blå grupp ska ha läst kapitel 6 till veckans lektion, röd grupp till v. 14. Instuderingsfrågor finns här Hem och konsumentkunskap åk 8

Tema:

 SO: 

Musik: 

Nästa vecka 14. 

Måndag: muntligt matematikprov

På helgen 1-2 april kommer drama-eleverna ha repetitioner hela dagarna (mer detaljerad info får de av Thomas). Den 6 april klockan 18 är det dramauppspel för föräldrar och andra som vill se den spännande teatern. Och på fredag 7 april är det dramauppspel för alla elever på högstadiet som inte har drama.

Efter påsk

SYO, torsdagen den 20 april 12.45-13.45 kommer vår SYV och pratar med klassen om gymnasieval och kan svara på frågor. Så smart av er elever att fundera på om ni har några frågor. Det kan finnas möjlighet för föräldrar och elever att prata enskilt med Melina efteråt. Men då krävs föranmälan till Minna, Cecilia eller Ewa.

 Den 22 maj har klass 8-9 temacafé om världskrigen, hemskt tema men väldigt fina redovisningar.

Elevhälsa:

Kuratorn har samtal onsd-torsd.

Skolsköterskan har öppen mottagning onsd-torsd.

Nästa vecka

Trevlig helg önskar Minna och Cecilia!

Behöver ni kontakta oss är det lättast med e-post:

cecilia.ehnborg@kulturskolanraketen.se               minna.thullberg@kulturskolanraketen.se    

Mobiler: Cecilia: 0736270756, Minna: 0704548126

ĉ
Minna Thullberg,
24 mars 2017 05:27
ĉ
Minna Thullberg,
24 mars 2017 05:24
Comments