Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎

Vecka 12

Veckobrev v.   

Sjukanmälan helst före kl. 8.00:  08/659 52 17 

Hej!

Vi passar på att informera om viktiga datum som gäller för klass 8 framöver. På helgen 1-2 april kommer drama-eleverna ha repetitioner hela dagarna (mer detaljerad info får de av Thomas). Den 6 april klockan 18 är det dramauppspel för föräldrar och andra som vill se den spännande teatern. Och på fredag 7 april är det dramauppspel för alla elever på högstadiet som inte har drama. Den 22 maj har klass 8-9 temacafé om världskrigen, hemskt men fint.

Som vanligt slår vi ett slag för miljöbloggen, gå in och kolla vad vi gjort!

https://sites.google.com/a/kulturskolanraketen.se/intranet/miljoebloggen

Det händer

Måndag:  Lämna tillbaks kemiböckerna

Tisdag: muntligt prov spanska. Röd grupp lagar nyckelhålsrecept på HKK. Blå grupp No-labb

Onsdag:muntligt prov spanska

Torsdag: 

Fredag: Matematikläxa: 

Ämnen

Svenska: I svenskan lämnar vi nu det dystra (dystopier) och eleverna kommer få en fantastiskt rolig uppgift - vi ska ha fest, dvs vi kommer att förbereda och hålla olika slags hyllningstal. Festinbjudan och information kommer och jag lägger upp en Power Point på hemsidan på måndag. De elever som ännu inte delat sina berättelser uppmanas att göra detta och de som inte haft bokrapport kommer att få göra på en lunchrast i nästa vecka. /Malin.

Matematik: Nu hoppas jag att alla varit inne på youtubekanalen som hör till vår matematikbok. Jätteviktigt för alla att ha koll på denna kanal. Om du till exempel varit sjuk så kan du kolla på genomgångar här i stället. Eller om min genomgång gick för snabbt, eller om du kanske bara tappade koncentrationen lite grand. Så gå in på denna sida och repetera när du behöver!

http://www.matematikbokenxyz.se/elever1/filmer1.html

Läxan: Du har fått en stencil med en matematikaktivitet att göra. Stencilen finns också på min sida. Du ska göra aktiviteten och dokumentera dina cylindrar genom att fota. Du ska redovisa dina uträkningar. Det är jättebra om du redovisar och klistrar in fotona i google-docs. Om du hellre skriver uträkningar för hand så kan du fota dem och lägga in i google docs också. Dela sen dokumentet med mig så klart! Lycka Till!

NO: Vi har börjat med fysik, vi kommer lära oss om akustik och optik. Det kommer snart en ämnesplanering på hemsidan.

NO Labb: Blå grupp har NO-labb vecka 12.


Spanska/engelska

Det är muntlig prov i spanska på tisdag och onsdag. Du fick veta vilken kamrat du kommer att gå ut och göra provet med i onsdags förra veckan.

HÄR hittar du stödpappret till det muntliga provet. HÄR hittar du hjälpfraser från övningsboken s.76-77. 

Du ska kunna beskriva en valfri känd person, samt samtala om de andra tre punkter: vad du har gjort under veckan, vad du tycker om olika kända personer och musik. Alltså på "känd person" delen ska du själv berätta och beskriva personen (det är inte samtal, utan du bara pratar själv), sedan på de andra tre punkter ska du och din kamrat PRATA MED VARANDRA (ställa frågor till varandra, svara och hålla ett enkelt samtal på spanska).

tisdag vecka 13 är det läsförståelseprov i spanskan (du behöver inte plugga till det).

I engelskan har vi jobbat med Readtheory. Nästa vecka börjar vi ett nytt spännande område! :)


Idrott och hälsa: Inlämning av träningsdagboken sker senast fredag den 24/3. Följa mallen och utvärderingsfrågorna Idrott & hälsa 8an

Hem och konsumentkunskap:  Läs kapitel 6 klart innan lektionen vecka 13/14 och gör frågorna som du hittar här Hem och konsumentkunskap åk 8

Tema:

 SO:

Musik: Nu har jag hunnit med att bedöma ensemblespelet för så gott som alla. Nästa vecka blir det intro till en skapandeuppgift.

Slöjd: 

Elevhälsa:

Kuratorn har samtal onsd-torsd.

Skolsköterskan har öppen mottagning onsd-torsd.

Nästa vecka

Trevlig helg önskar Minna och Cecilia!

Behöver ni kontakta oss är det lättast med e-post:

cecilia.ehnborg@kulturskolanraketen.se               minna.thullberg@kulturskolanraketen.se    

Mobiler: Cecilia: 0736270756, Minna: 0704548126

Comments